Binnenkijken bij Noortje de Keijzer – Studio Noortje

Via instagram kwam ik in contact met Noortje de Keijzer. Al jaren zie ik haar prachtige plaids, kussen hoezen en tafelkleden voorbij komen en werd ik steeds meer nieuwsgierig naar haar en haar werk. Als mede Utrechter ken ik Noortje van verschillende markten, waaronder LeBazarre, waar ikzelf ook meerdere malen heb gestaan met mijn eigen tekeningen. Het toeval bestaat zelfs dat we op vijf minuten loopafstand van elkaar wonen! De vrolijke, grafische prints maken haar werk speels en verrassend. Iets waar ik ook naar op zoek ben voor ons in huis. Dus een spontaan berichtje via Instagram verder zat ik bij haar aan tafel met een kop thee!

Noortje ontwerpt samen met Jasmijn kleding voor het label SORRIE. Oorspronkelijk was het idee om haar kleding en het atelier waar ze aan haar ontwerpen werkt te fotograferen. Toen bleek dat ze alles vanuit haar eigen woning doet ontstond het idee ook haar woning te fotograferen. Eenmaal bij haar thuis stond ik zo versteld van haar huis en inrichting dat ik tijdens het fotograferen besloot hier een aparte blog aan te wijden. Een bijzonder huis in Utrecht, en dat bij mij om de hoek. Ik heb een aantal foto’s kunnen maken van de kleding die ik binnenkort met jullie zal delen via Instagram. Er staat in ieder geval nog een aparte shoot gepland!

Wonen in een oud café.

Noortje woont samen met haar vriend in een verbouwt ‘bruin café’. ‘Ik woonde al op kamers boven het café. Toen de eigenaar van het pand langskwam om de vloer te herstellen mocht ik even binnenkijken. Ik was gelijk verkocht, maar er moest veel aan gebeuren. Samen met mijn vriend knapten we alles op.’ ‘De bar’ hebben ze behouden en werd omgebouwd tot DJ-boot en is nu de meest centrale plek in het huis. Het toffe aan dit detail is dat ik niemand anders ken die dit in zijn of haar huis heeft. Echt uniek! En het leuke is, de bar doet het nog gewoon. Tijdens feestjes is er dus gewoon bier van de tap. De slaapkamer bevindt zich in het rokershok, het glas verwijst nog naar zijn vorige leven. Via de slaapkamer kom je terecht in de badkamer. Een ruime, simpele badkamer met dezelfde witte tegels zoals gebruikt in de keuken.

Voor het kleurenpalet kozen ze voor koele tinten grijs en groen met hier en daar een pop of colour. Zo houdt ze de basis altijd vrij rustig en kan ze experimenteren met kleur in de details. Over elk detail is nagedacht, iets dat me opviel tijdens het fotograferen. Niet heel verwonderlijk, aangezien Noortje ervaring heeft met interieur styling. De balans tussen vintage en design meubels voelt goed en maakt het huis sfeervol en authentiek. Veel van Noortje haar werk zie je terugkomen in haar interieur. Maar ook in haar interieur accessoires zie je een liefde voor bijzondere vormen, kleuren en materialen. Alles in haar huis staat op de perfecte plek. Een van mijn favorieten is het hoekbankje voor de kantoorruimte, gewoon van de Ikea!

Werken met vormen.
Voor haar eigen werk maakt ze gebruik van fijne kleuren en vormen die spreken te de verbeelding. Dit weet ze in haar interieur goed te combineren met producten van andere ontwerpers. Denk bijvoorbeeld aan de kandelaren van Studio Thier & van Daalen of de lichtblauwe Aykasa kratjes in haar stellingkasten. Ze geven een fijn kleur accent aan de woning. Daarnaast speelt ze graag met meubels in de ruimte. Ik ben verliefd op de stellingkasten met planten die staan voor het raam. Wat een praktisch idee om inkijk te voorkomen en het groen in huis een mooie plek te geven. Naast ontwerpen is ze ook druk bezig met art direction en styling, ze deed bijvoorbeeld de art direction voor LOOF furniture.

Dank je wel Noortje, dat ik bij je langs mocht komen om je prachtige huis en werk te fotograferen! Wat vonden jullie van deze binnenkijker en Noortje haar huis? Let me know!

Liefs,

Michiel.

  1. Deense zomer (reply)

    1 april 2019 at 12:16

    Wauw wat een mooie binnenkijker! Prachtige foto’s ook!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *