De vazen van Hella Duijs

Ellis en ik zijn weer aan de slag geweest en dit keer niet met het fotograferen van servies. Maar wél van keramiek. Dit keer staan de prachtige vazen van Hella Duijs in de schijnwerpers. Als echte keramiekfanaten hadden we de wens om meer dan alleen servies te fotograferen. En hoe beter van start te gaan dan met deze fijne vazen van Hella? Zelf heb ik al een aantal vazen van haar in huis. Ze zijn prettig in gebruik en passen perfect bij mijn andere spullen!

Ik ontmoette Hella voor het eerst in haar atelier in het indrukwekkende Honig Complex. Voor ze begon aan haar keramiekavontuur studeerde ze aan Artez voor docent beeldende kunst en vormgeving. Hier maakte ze kennis met keramiek en de liefde voor dit ambacht is gebleven lang na het afstuderen. Haar afstudeerproject bestond uit taartstolpjes en al snel volgde de vazen familie.

Haar eerste vaasje vernoemde ze naar haar moeder, kort daarop kwamen er steeds meer familieleden bij met een eigen vaasje. Het balletje begon te rollen. Ze besloot zich te vestigen in het voormalige Honig Complex, nu getransformeerd tot creatieve hotspot van Nijmegen. Een bruisende culturele omgeving met veel interessante creatieve ondernemers. Echt een te gekke plek. Zeker het bezoeken waard! Hella heet je van van harte welkom in haar atelier en winkel!

Normaal zien we de vazen van Hella in een zachte, liefkozende context. We wilden een combinatie maken van onze interesse in stillevens en het zachte karakter van de vazen. Een verstild beeld, met een verwijzing naar het seizoen en de prachtige takken die gebruikt kunnen worden om de vaasjes te sieren. Met deze serie foto’s wilden we de vazen in een ander daglicht zetten en laten zien dat ze niet alleen geschikt zijn voor de pastelfanaten onder ons! Wij genieten in ieder geval ontzettend van deze prachtige vazen. Geen reden meer om te twijfelen over het in huis halen van een vaasje voor jezelf. En anders alvast een super leuk cadeau-idee voor de komende feestdagen!

Liefs,

Ellis & Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *