DIY #2 – kussen maken!

Dit móet wel de snelste en makkelijkste manier zijn om zelf een kussen te maken! En jij kan het het ook!

De afgelopen tijd heb ik heel wat complimentjes gekregen over mijn roze velvet kussen. Ik ben er zelf ook weg van. Vooral omdat ik het kussen zelf heb gemaakt met stof van de Utrechtse lapjesmarkt. Ik maak al jaren mijn eigen kussens. Ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst een kussen kocht… Een kussen kan zoveel doen voor de sfeer in huis. Of het nou je woonkamer, slaapkamer, balkon of gang is. En omdat ik graag wissel en veel wil uitproberen is er niets makkelijker dan zelf het heft in handen te nemen natuurlijk.

Wat heb je nodig? Ten eerste natuurlijk een mooie stof, ik zou gaan voor een iets zwaardere stof, zoals velours bijvoorbeeld. Dunnere stoffen zijn lastiger door de machine te halen. Daarnaast blijft de stof mooier aangezien het wat te verduren kan krijgen op een bank of stoel. Naast stof heb je natuurlijk een naaimachine nodig met naaigaren, een schaar, spelden en een meetlint. Klaar voor de start!

Mijn kussen is 50×50 centimeter, ik zou beginnen met een makkelijk formaat. Reken 3 tot 5 centimeter extra stof aan de zijkanten als je de stof op maat knipt. Knip vervolgens een rechte strook van ongeveer drie keer de lengte van het kussen. Het is belangrijk dat je dit goed uitmeet, hier zit namelijk de truck van dit makkelijke patroon verborgen!

   

 

Keer de lap stof zo dat de mooie kant boven ligt. Vervolgens vouw je de lap ongeveer twee derde terug. Nu ligt de ‘achterkant’ boven op de mooie kant van de stof. Het uiteinde vouw je hier vervolgens overheen, waardoor je ongeveer 20 centimeter van de mooie kant ziet. Het andere uiteinde van de lap stof vouw je hier op dezelfde manier overheen, op zo’n manier dat je de breedte van je kussen kan bepalen. De zijkanten haal je vervolgens door de naaimachine. Ingewikkeld verhaal denk je nu… het valt mee, kijk vooral goed naar de foto’s! Als je het eenmaal doorhebt kun je deze truck voor elk gewenst formaat kussen toepassen. Als je de zijkanten gestikt hebt dan draai je het kussen binnenste buiten, vulling erin, et voila! Klaar is…. Michiel!

 

Heel veel succes met het maken van je eigen kussen! Ben benieuwd of het jullie net zo gemakkelijk afgaat.

Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *