Gathering & Styling – Lucie Beck

Alweer twee weken geleden zag ik Lucie Beck, we spraken af om samen een middag te fotograferen. Voor wie haar niet kent, ze is een food stylist en fotograaf en woont in het prachtige Breukelen. Handig, want ik kon er op de fiets naartoe! Hier heeft ze een prachtig paleisje samen met haar man en kinderen. Daarnaast heeft ze een fijne tuin en mooie studio waar ze alle vrijheid heeft om te werken en foto’s te maken. Misschien ken je haar van de hashtag #gatheringandstyling en de workshops die ze hiervoor organiseert. Volg je haar nog niet op Instagram? Bekijk haar feed hier!

Via Instagram kwamen we in contact met elkaar, waarna al snel het idee ontstond om onze passie voor styling te delen en een middag samen foto’s te maken. Het was een mooie zaterdagmiddag met perfect licht. We hebben elkaar geholpen en geïnspireerd bij het maken van een aantal toffe foto’s. En soms kwam die lieve Kees, haar zoontje, ons even assisteren.

De mooie tulband die jullie op de foto’s zien maakte ik aan de hand van een recept van PRCHTG. De dames postten dit recept toevallig 2 dagen voor mijn meeting met Lucie. Dus die kans kon ik niet laten liggen. Zie hieronder het recept (oorspronkelijk van Doortjes keuken). Hij was heerlijk!

 

YOGHURT-CITROENCAKE

Ingrediënten:
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 240 ml zonnebloemolie
– 3 eieren
– 400 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 375 gram Griekse Yoghurt
– 4 gram zout
– Sap en rasp van 2 biologische citroenen
– Poedersuiker

+ Tulbandvorm

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet de tulbandvorm in met bakspray of boter
 2. Zet het ovenrooster net een richel onder het midden in de oven
 3. Roer alle ingrediënten, behalve de poedersuiker en zelfrijzend bakmeel door elkaar
 4. Klop met een garde tot een egaal mengsel
 5. Zeef de zelfrijzend bakmeel boven het natte mengsel en roer goed door elkaar
 6. Vul de tulband met het beslag
 7. Bak de cake in circa 60 minuten gaar, test daarna de gaarheid met een satéprikker: komt de satéprikker nat uit de cake? Doe hem dan nog even terug in de oven
 8. Laat de tulband afkoelen en stort hem uit de vorm
 9. Zeef wat poedersuiker op de tulband

Ik ben super blij met de foto’s. Het is iets totaal anders dan wat ik normaal doe en aan jullie laat zien. Maar wat was het een fijne middag om dit te doen en elkaar beter te leren kennen.

Liefs,

X

Michiel

 

 1. Lucie Beck (reply)

  8 mei 2018 at 18:07

  Super om de foto’s te zien, wat zijn ze mooi geworden. En prachtig hoe jouw kijk is om deze voorwerpen en de styling op de foto te zetten. Ik vond het een heerlijke en inspirerende middag. Voor herhaling vatbaar! Liefs Lucie

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *