Het wandkleed van Claudy!

Wandkleden zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware trend. En wat ben ik dol op mooi textiel! Ik heb heel wat uurtjes achter mijn naaimachine doorgebracht, maak mijn eigen kussens en ik let er altijd op dat ik verschillende materialen en texturen in huis gebruik, zeker wat betreft stoffen. Maar waarom dan niet aan de muur, zou je denken? Eigenlijk is het vreemd, aangezien er bij mijn oma genoeg Gobelins aan de muur hangen en zelfs die vind ik mooi (ik ben hier denk ik net zo verbaasd over als jullie…) Misschien dat al het macramé werk en de seventies vibes die ik met regelmaat voorbij zie komen me weerhouden van een zoektocht naar een wandkleed dat meer bij mij en de sfeer in ons huis past.

Ik heb nog altijd de droom om te beginnen met weven. Toen ik jong was heeft mijn vader een simpel weefgetouw voor me gemaakt. Nu heb ik spijt dat ik dat toen niet doorgezet heb, en dat terwijl ik het altijd erg leuk vond. Misschien een leuk tijdverdrijf voor van de winter, iemand ervaring mee? Geweven kleden vind ik namelijk wel erg mooi en een eigen gemaakt wandkleed is natuurlijk helemaal geweldig!

Gelukkig verkopen een heleboel merken tegenwoordig wandkleden en er zitten werkelijk prachtige kleedjes tussen! De prachtig gevilte kleden van verschillende soorten schapenvachten hebben mijn voorkeur. Ik ben al jaren groot fan van textielontwerper Claudy Jongstra en ik was echt super excited toen ik er achter kwam dat Kunstuitleen Utrecht een wandkleed van haar bezit en uitleent. Het ontwerpproces dat Claudy doorloopt om haar werken vorm te geven vind ik erg inspirerend. In de docu die over haar gemaakt is wordt meer verteld over haar bijzondere manier van werken, zeker het kijken waard!

Nu het wandkleed hangt ben ik er echt weg van. Ik heb ‘m opgehangen in de slaapkamer. Het geeft de ruimte een warme sfeer, het staat gekleed en door het gebruik van verschillende stoffen en texturen in mijn beddengoed heeft het een rijke uitstraling. Iets wat je in de slaapkamer nodig hebt om het niet een lege ruimte met een bed en kledingkast te laten zijn.

Kunstuitleen heeft nog meer textiele kunstwerken in haar bezit, dit werk van Luis Acosta vind ik ook zeker een aanrader! Misschien dat die binnenkort ook een mooi plekje gaat krijgen!

 

Enjoy!

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *