In love with Flos

Alweer een maand genieten we van onze nieuwe Flos IC F1 Vloerlamp. Al tijden ben ik verliefd op deze serie lampen van Flos. Ze zijn allemaal even elegant en subtiel in vormgeving. Een mooie tijdloze lamp, die goed past in ons interieur. De lamp is ontworpen door Michael Anastassiades. De serie staat symbool voor balans. Alle lampen hebben als basis een bol die perfect uitgebalanceerd is aan de rand van een staaf. Hij liet zich inspireren door een jongleur die verschillende ballen liet draaien op zijn armen en vingers. Ondanks dat de ballen draaiden, lagen ze perfect stil. Dit moment heeft hij proberen vast te leggen en is het uitgangspunt geworden voor deze collectie. De lampen zijn te verkrijgen in messing of staal. Wij kozen voor messing, vanwege de warme uitstraling.

En aangezien we op zoek waren naar een geschikte vloerlamp was de keuze al snel gemaakt. Veel vloerlampen voldeden niet aan mijn eisen. En de lampen die uiteindelijk wel de zware test hadden doorstaan waren boven ons budget. Eigenlijk gaat mijn voorkeur doorgaans uit naar tafellampen. Ik vind het leuk om deze lampen m’n hele huis door te slepen op zoek naar een nieuw plekje. Nu blijkt dat dat eigenlijk ook heel goed kan met een vloerlamp!

Ik heb lang getwijfeld tussen de modellen F1 en F2. Uiteindelijk koos ik voor de F1, deze lamp is 1.35m hoog. Het model F2 heeft een hoogte van 1.80m. Aangezien onze kamers in huis bijna drie meter hoog zijn, was ik bang dat een lamp van 1.35m te laag zou zijn en dat een iets hogere lamp mooier zou staan in de ruimte. Dit is gelukkig niet het geval! Het voelt als een logische hoogte naast de andere meubels en de lamp valt niet weg in de ruimte. In tegendeel, het is een echte blikvanger! En met de handige dimmer kun je naar eigen gevoel bepalen hoeveel licht de lamp moet geven. Iets wat ik erg prettig vind, geschikt licht voor elk moment!

Wij zijn in ieder geval enorm blij met onze Flos IC F1, een echte aanwinst en zeker de investering waard. Bij ons is hij helemaal op z’n plek en ik denk ook niet dat hij snel weg zal gaan! Hij heeft inmiddels gestaan in de woon- en eetkamer. Misschien dat jullie ‘m binnenkort wel zien verschijnen op de slaapkamer, wie weet!

Enjoy!

Michiel

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *