Inspiratie voor Pasen – twee Paasrecepten!

Tijd om wat Paasrecepten uit te proberen nu we een lang weekend vrij zijn. We hebben een aantal prachtige dagen gehad, de Lente komt er weer aan! Ik hou van deze tijd van het jaar. Gister heb ik samen met mijn schoonzusje staan kokkerellen, iets wat ik vaker wil gaan doen voor mijn blog!

Wij gaan een weekend weg met de familie, gezellig na al die tijd met elkaar weer even op pad! Corona-proof natuurlijk, we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met alle maatregelen.

Mocht je nog op zoek zijn naar wat laste-minute Paasrecepten dan word je hier misschien wel blij van! Ik kreeg best wat reacties op m’n geverfde eieren. Het paasweekend is het perfecte moment is om samen te fröbelen en je kan er gelijk mee aan slag!

Gebakken cheesecake van Karlijns Kitchen

Ik wilde wat lekkers meenemen en heb daarom een cheesecake gebakken! Gluten- en lactose vrij, zodat ik er zelf ook een stukje van kan nemen. Niet echt verantwoord, wel écht lekker! Ik vond het recept op de blog van Karlijns Kitchen, die het recept maakte aan de hand van een allerhande recept van Albert Heijn. Dit is dus een gebakken cheesecake, m’n lievelings! Bekijk het recept van Karlijn voor alle benodigdheden. De cheesecake was heel eenvoudig om te maken en super lekker! Heel fris vanwege de citroen en de blauwe bessen.

Natuurlijk geverfde eieren voor Pasen

De eieren verven was ook heel gemakkelijk. Mocht je je Paastafel iets extra’s willen geven, maar heb je geen energie voor een ingewikkeld ontbijt dan is dit een fijne DIY voor jou. Er zijn hier veel uitgebreide DIY’s over te vinden dus mocht je iets meer info willen hebben: google is your best friend!

Om de eieren een kleur te geven kook je eerst rode uien schillen voor een minuut of tien, je ziet vanzelf wanneer het water een diepe kleur heeft gekregen. Hoe donkerder het water, hoe dieper de kleur wordt van de eieren. Dit kan je ook proberen met spinazie bijvoorbeeld, dan worden de eieren groenig. Ook is het handig om te bedenken of je voorkeur uitgaat naar witte of bruine eieren, dit heeft vanzelfsprekend invloed op de kleur.
Ik ben gegaan voor wat ik in huis had, rode uien en bruine eieren dus!

Om de eieren het effect van de blaadjes te geven pluk je wat blad of bloemetjes uit de tuin, stop je de eieren mét blaadjes in een panty, knoop de panty dicht en kook je de eieren naar wens in je gekleurde water. Op deze manier zou je allerlei verschillende effecten op je eieren kunnen laten verschijnen, super leuk! Ik had dit nog niet eerder gedaan en was blij verrast met het resultaat.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Paasrecepten, wat zetten jullie op tafel?

Fijn weekend!
Michiel

Categories

Date & Time

april 2, 2021