Lara de Moor: Big Shoes

Wat een onwaarschijnlijk mooi schilderij, dit werk van Lara de Moor. Even dramatisch als vertrouwd. Uit het moment gegrepen, een momentopname. En toch neemt het me mee in een reis door de tijd. Misschien naar een andere werkelijkheid dan die van mezelf, maar vertrouwd.

Omdat er niet zoiets bestaat als een reproductie van wat we zien, draait het werk van Lara de Moor om haar overtuiging dat onze kijk wordt gevormd door ervaringen uit het verleden, die langzaam worden opgeschroefd door hoop en angst. Het is in het bijzonder deze ongrijpbaarheid van ware waarneming die zij in haar werk omarmt. De Moor: ‘Het schilderen leent zich uitstekend om dit onderwerp te benaderen, omdat het schilderij op zichzelf aanwezig en afwezig is, mogelijk en onmogelijk. Hij hangt stil en stil aan de muur en op hetzelfde moment suggereert hij een opening naar een andere ruimte. In het schilderij probeer ik het maximale uit deze suggestieve kwaliteit te halen, wat ik vind op het overlappende gebied van wat mogelijk is en wat niet.’ (Lara de Moor ©)

Ik had geluk, want het werk is nieuw in de collectie van Kunstuitleen Utrecht en het hing nét aan de muur! Ze hebben de afgelopen tijd hun collectie uitgebreid met een aantal prachtige nieuwe schilderijen, waaronder dit schilderij. Zeker de moeite waard om de vaste collectie van de Kunstuitleen weer eens te bekijken. En op zoek te gaan naar de nieuwe pareltjes!

Ik kwam er al snel achter dat dit schilderij overal in huis mooi tot zijn recht komt, daarom wilde ik graag laten zien dat je dit soort schilderijen moeiteloos op verschillende plaatsen in huis kan hangen. Ik vind het met name mooi hangen in de slaapkamer boven het bed. Het schilderij komt mooi tot zijn recht in deze rustige omgeving. De muur boven het bed is een mooie plek om een schilderij op te hangen, aangezien dit bij ons een lege muur is. Is dit bij jou ook het geval? Tijd om je favoriete kunstwerk hier op te hangen dus.

Ik vind het altijd heel mooi om een canvas neer te zetten op een dressoir. Handig, aangezien ik niet voor elk nieuw schilderij een gat in mijn muur wil boren! Super simpel en het geeft een fijn, atelier-achtige sfeer in huis. Daarnaast is het altijd leuk om een schilderij op een ietwat onverwachte plek te hangen, zoals ik deed op de muur in de eetkamer. Hang het schilderij niet hoog, maar net iets onder het midden. In plaats van dat je omhoog kijkt naar het schilderij, kijk je er tegenaan. Het neemt je mee in de wereld van het schilderij!

Ik kan je nu verzekeren dat dit schilderij nog een lange tijd bij ons in huis blijft hangen. Tenzij jij het ook mooi vindt en graag wil lenen, want dat kan natuurlijk en zou nog veel leuker zijn! Mocht je interesse hebben stuur dan mij of kunstuitleen Utrecht een berichtje en dan gaan we dat regelen. Ik ben een groot fan!

 

Liefs,

 

Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *