MJbosman oktober 8, 2020

Luxe behang bij Coloredwalls!

MisterDesign introduceerde een aantal weken geleden een splinter nieuwe website: Coloredwalls, volledig toegewijd aan behang. MisterDesign is dé design woonwinkel met een prachtige showroom in het hart van ’s Hertogenbosch. Super leuk dat ik als ambassadeur meer mag vertellen over het luxe behang van Coloredwalls!

Ferm Living Katie Scott behang

Een aantal weken geleden fotografeerde ik bij MisterDesign materiaal voor op de website, hier zie je een klein voorbeeld van het resultaat! Voor meer foto’s moet je even de site zelf even bekijken. Dan kan je meteen even scrollen door het enorme aanbod behang met bekende merken zoals Arte Monsoon behang, Cole & Son, Ferm Living en mijn nieuwe favoriet Pierre Frey. Favoriete dessins van mij zijn op het moment dit het Cole & Son Lilac behang en het Pierre Frey. Maar eigenlijk alles van Cole & Son vind ik prachtig! Ik zie veel behang van Arte voorbij komen op Instagram, met name het Arte Facet behang is populair op het moment. Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen hier voor vallen, de kwaliteit en de beleving van het behang is namelijk echt top! 

Arte Facet behang

Maak gebruik van de behangstalen service!

Twijfel je over een aantal dessins en ben je nieuwsgierig naar hoe het er thuis uitziet op de muur die je voor ogen hebt? Maak dan gebruik van de behangstalen service. Zo kun je op je gemak thuis verder twijfelen over wat jou het beste lijkt voor je interieur. De staaltjes bestel je op de productpagina van het desbetreffende behang, zoals bij dit Ferm Living Marbling behang. Op de productpagina kan je via de behangcalculator ook meteen uitrekenen hoeveel rollen behang je nodig hebt, handig!

coloredwalls

Tips voordat je gaat behangen

  • Welke atmosfeer wil je creëren? Voor je behang koopt is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte waar je het behang wilt aanbrengen. Wil je dat de ruimte rust uitstraalt? Of wil je juist een vrolijke kleur of print die je aan het werk zet op je thuiskantoor?
  • Lichtinval is belangrijk om goed in de gaten te houden. In de ochtend schijnt er bijvoorbeeld ander licht naar binnen dan in de namiddag. Dit heeft veel effect op de kleuren in huis. Een kamer op het Noorden geeft veel blauwlicht, kies bijvoorbeeld voor warme kleuren om dit te compenseren. Voor een kamer op het Zuiden zou je misschien beter kunnen kiezen voor blauw en groentinten, aangezien dat licht een warmere kleur geeft.
  • Begin niet te groot. Misschien vind je een hele muur behangen in je woonkamer net te veel, begin dan bij het toilet, of misschien wel de binnenkant van een kast. Dat klinkt misschien vreemd, maar het zijn dit soort details die je huis helemaal eigen maakt. Wie weet voel je je hierna meer zeker over je keuze om een grote wand in je woon- of slaapkamer te behangen.
  • Het aller belangrijkste blijft: kies voor behang dat bij je past! Hou je van naturel, kies dan voor een subtiel behang. Zelfs behang zonder print kan een mooi effect geven. Dit lijkt misschien ouderwets, maar het geeft structuur aan de muren en sfeer aan de ruimte, ik hou er van! Hou je van combineren en kleur, kies dan vol overgave en maak een statement. Er zijn zoveel mooie en bijzonder dessins te vinden. Op de website van Coloredwalls kan je zoeken op kleur, thema of merk. Zoek bijvoorbeeld op blauw behang, super handig! 

Kom interieur inspiratie opdoen bij MisterDesign

Er zijn natuurlijk geen regels verbonden aan wat jij mooi en belangrijk vindt. Volg je gevoel en ervaar voor jezelf wat goed voelt in de ruimte. In de showroom van MisterDesign is een selectie van het aanbod behang te zien, hier zie je het behang dus in een interieur setting. Fijn voor wat extra inspiratie! Mocht je grote twijfels hebben kan je je hier ook laten adviseren door een van de interieuradviseurs. 

Wij hebben ook een leuk behangproject in gedachten voor hier in huis. Nog wat laatste keuzes maken betreft kleur en dan gaan we bestellen! Zou je het leuk vinden om te zien welk behang ik heb gekozen en waar we dit gaan toepassen? Ben je al bekend met het luxe behang van Coloredwalls? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Liefs, Michiel

Als ambassadeur voor MisterDesign fotografeer en schrijf ik met regelmaat voor MisterDesign. Dit is een betaalde samenwerking.