Mijn vazen wishlist!

Ik heb al heel wat prachtig geschreven blogs voorbij zien komen over bloggers en hun vazen obsessie. Bij het lezen dacht ik altijd ‘mocht ik ooit zo gek zijn om te beginnen met bloggen, dan is dit toch zeker iets dat ik ook moet doen’. En dat moment is nu gekomen! Ik ben namelijk al jaren vazen-crazed!

Tijdens mijn studie voor Beeldend Therapeut kreeg ik van een docente een bijzondere vaas als bedankje voor mijn werkzaamheden. Een amethist kleurige, vintage vaas van glasfabriek Doyen (belgie). Sindsdien ben ik altijd op jacht geweest naar vazen. Voorheen voornamelijk glazen vazen, maar tegenwoordig ben ik ook een groot liefhebber van keramiek.

Ik geef toe, een vazen obsessie is niet goed voor je portemonnee… Maar duurdere vazen koop je natuurlijk niet voor je bosje bloemen van de AH. Daarnaast kun je in de kringloop vaak mooie schatten vinden! Het zijn vaak objecten die een ere plekje verdienen én om lang naar te staren… of ben ik de enige die dat doet!?

Dus! Hierbij mijn vazen wishlist. Misschien inspireert het je ook om in een wilde bui een mooie vaas aan te schaffen, en anders: dromen kan altijd… Mijn lijst is nog lang niet afgevinkt en zal ook altijd blijven groeien denk ik!

De Ikebana Vase van Fritz Hansen, ontworpen door Jaimy Hayon. Geïnspireerd op de Japanse bloemsierkunst. Check! Deze droom is voor mij inmiddels uitgekomen. Als je me volgt op instagram dan heb je deze vaas al eens voorbij zien komen. Iedere bloem wordt ’n beetje mooier in deze bijzondere vaas. Onwijs blij mee! De vazen zijn populair en snel uitverkocht. Hier zijn zowel de grote als je kleine variant nog op voorraad!

Deze terracotta kleurige aardewerken vazen van Umbra Shift uit de Pleated Vaze collection heb ik al een tijdje op het oog… Onder andere te koop bij Restored en te verkrijgen in verschillende maten, neem hier eens kijkje.

Next on my list is deze indrukwekkende Dora Maar vaas van Jonathan Adler. Ik ben al jaren verliefd op deze vaas! Jonathan Adler maakt zeer uiteenlopende producten, van indrukwekkende en kitschy Amerikaanse meubels, tot ingetogen aardewerk. Hoewel ik de meubels niet zo voor mij zie bij ons in huis, heb ik deze vaas in mijn hoofd al het perfecte plekje gegeven. De kans is vrij groot dat je iedere credit card die je hebt moet doorknippen als je deze vaas hebt aangeschaft, maar meer dan een mooie vaas heb je niet nodig, toch? Bekijk hier al zijn aardewerk.

 

Deze ÄNG vaze van Eva Schildt vaas is vergelijkbaar met die van Fritz Hansen. Een groot voordeel van deze vaas is dat die te verkrijgen is in drie kleuren, brons, zilver en zwart. De vaas is verkrijgbaar bij KLONG, bezoek de site hier. Al mijn design dromen komen uit op deze site…

 

Verliefd! Na marmer blijft mijn liefde voor terrazzo groeien. Deze toffe vazen van Zakkia zijn uitgebracht in verschillende vormen en maten, ook te koop bij Restored! Bekijk ze hier.

 

Weliswaar niet de meest originele vaas van het rijtje, maar tóch blijf ik fan van deze Elevated vaze van Muuto. Ook deze droom is alweer ’n flinke tijd geleden in vervulling gegaan. Nog iedere dag ben ik onwijs blij met deze vaas. Daarnaast is de vaas ook handig in gebruik, dit geldt niet altijd voor de mooie design vazen.

 

Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte ronde vaas. Misschien dat de Ball Vazes van Cooee Design een goede optie zijn! Verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en maten. Handig! Deze ‘Plum’ kleurige vaas past goed bij de kleuren die mij momenteel veel aanspreken! Ook verkrijgbaar in glas. Bekijk het aanbod hier!

En last but not least, wat keramiek van eigen bodem! Ontwerper Studio Tim Vanlier ontwierp de vazen collectie BLAUW. Prachtig! Bekijk zijn website hier voor meer info over deze jonge ontwerper!

 

Heb jij ook een lievelings vaas, een go to vaas of prachtstuk waar je al jaren op zit te wachten? Let het me weten dan blijven we samen dromen van al die pracht en praal!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *