Tien jaar MisterDesign – De Limited Editions

MisterDesign bestaat deze maand 10 jaar! Ter ere van dit bijzondere jubileum brengt MisterDesign tien iconische designklassiekers uit in unieke Limited Editions. Deze speciale jubileumcollectie vormt een uniek geheel van iconische ontwerpen. Het is een ode aan de meesterontwerpers en meubelmakers die ten grondslag liggen aan het ontwerpen van deze designklassiekers. De designs worden uitgebracht in een unieke uitgave én binnen een gelimiteerde oplage. Daarnaast zijn ze allen genummerd en voorzien van een echtheidscertificaat. Deze reeks Limited Editions zijn exclusief verkrijgbaar in de winkel van MisterDesign in ’s-Hertogenbosch en op de website.

CHV Noordkade, De Malerij in Veghel

We fotografeerden de collectie op de bijzondere, industriële locatie De Malerij, Cultuurhaven in Veghel. Wat een prachtige plek! Veel authentieke details zijn bewaard gebleven, zoals de voorraadsilo’s en de mengmachines. Het glazen dak zorgt voor voldoende licht en de stalen frames zorgen voor uniek beeldmateriaal. Al met al een aanrader om deze locatie te bezoeken!

Dé tien Limiteds Editions uit de jubileumcollectie.

De afgelopen dagen deelde ik de limited editions al op Instagram. Ik laat jullie de tien ontwerpen nogmaals zien en vertel iets meer over de collectie en de ontwerpen zelf.

Moooi Party Lamps Limited Editions MisterDesign

Moooi Party Lampen – Beschilderd door Marcel Wanders

Dit is ongetwijfeld de meest exclusieve Limited Edition uit de jubileumcollectie. Deze karakteristieke Moooi The Party Lampen, ontworpen door Kranen & Gille, zijn namelijk geïllustreerd door Marcel Wanders. De serie bestaat uit vijf unieke lampen. Van iedere lamp is er dus maar 1 op de wereld!

Wishbone Chair MisterDesign Limited Editions

Carl Hansen Wishbone Chair – LA Sunset

De speciale LA Sunset Wishbone Chair heeft een zachtroze poedercoating die iets wegheeft van de spectaculaire zonsondergang in Los Angeles. De Wishbone Chair is een van mijn favoriete stoelen en het verbaast me daarom niet dat deze stoel onderdeel is van de Limited Editions! En deze zachtroze tint is helemaal te gek en past in ieder interieur.

MaMa Vaas Cor Unum MisterDesign Limited Editions

Cor Unum MaMa Vaas – Pure Concrete

In de ontwikkeling van deze limited edition Cor Unum Pure Concrete MaMa vaas is ernaar gestreefd een zo natuurlijk mogelijke vaas te creëren, een die volledig terug gaat naar de basis van het aardse materiaal waarvan de vaas gemaakt is. Daarnaast heeft Roderick Vos alle MaMa vazen zelf gesigneerd!

Flos Parentesi MisterDesign Limited Editions

FLOS Parentesi Lamp – Sahara Sand 

De Parentesi is een lamp als geen ander. Een tijdloos designobject, dat de beroemde Italiaanse designers Achille Castiglioni en Pio Manzù in 1971 ontwierpen. Vanwege de zachte kleur sluit deze FLOS Parentesi Sahara Sand kleurige lamp perfect aan bij de hedendaagse interieurtrend.

Togo Ligne Roset MisterDesign Limited Editions

Ligne Roset Togo Lounge Chair – Vintage 

De speciale uitgave van de populaire Togo is volledig verworven uit vintage ogend open aniline leder. Dit is een luxueus en natuurlijk materiaal dat mettertijd, afhankelijk van het contact met zonlicht en het gebruik, in meer of mindere mate zal verkleuren. Om die reden is deze unieke Ligne Roset Togo Lounge Chair mijn absolute favoriet!

Pastoe A'dammer MisterDesign

Pastoe A’Dammer Cabinet – Dutch Clay 

Met deze Pastoe A’dammer Dutch Clay Cabinet ziet voor het eerst in de geschiedenis een A’Dammer het levenslicht met wanden in Soft Walnut houtfineer. De typerende roldeur en de lades zijn op hun beurt voorzien van een eigentijdse zachte Dutch Clay kleur.

Thonet 210R Chair MisterDesign

Thonet 210R Chair – Chopin Noir

Vanwege de unieke diep zwarte hoogglanslak brengt deze gelimiteerde Thonet 210R Chopin Noir Chair ons terug naar de 19e eeuw, naar de tijd van Michael Thonet, pionier op het gebied van meubeldesign.

Ruijch MisterDesign

Ruijch Bellucci Coffee Table – Emerald Green

Terwijl de Ruijch Belluci Lounge Table nog maar net onderdeel uitmaakt van de collectie van Ruijch, is hij nu al in een Limited Edition uitgebracht. Deze is volledig gemaakt van Brazilian Quartz, een smaragd kleurige hardsteen die in Brazilië wordt gewonnen. Wat mij betreft een echte klassieker!

Artek Stool MisterDesign

Artek 60 Stool – Imperial Orange

De Limited Edition Artek Imperial Orange 60 Stool is voorzien van een diepe en warme kleur oranje. Deze tint is afgeleid van de edelsteen Imperial Topaz, die louter in Brazilië te vinden is. Hiermee wordt een elegante twist toegevoegd aan het verder minimalistisch Scandinavisch design van de 60 Stool, die Alvar Alto al in 1933 ontwierp.

Egg Chair Fritz Hansen MisterDesign

Fritz Hansen Egg Chair – Dark Side Of The Moon

De designer Arne Jacobsen ontwierp de Egg Chair in 1958 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Deze versie van de Fritz Hansen Dark Side Of The Moon Egg Chair is gemaakt van luxueus en natuurlijk diepzwart anilineleder en het onderstel is afgewerkt met een volzwarte coating.

Dit waren ze! Dé tien Limited Editions uitgebracht ter ere van het tienjarig jubileum van MisterDesign. Wat vinden jullie van de iconische designklassiekers? Als ik het voor het zeggen had dan stonden er allang wat van deze klassiekers in ons huis. Deze limited editions passen perfect bij ons nieuwe Pierre Frey behang. Maar voor nu eerst nog even sparen!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie! En welke klassieker jullie een mooi plekje in huis zouden geven. Of heb jij al een versie van deze items in huis? Naast de foto’s die ik mocht maken zijn er ook prachtige filmbeelden gemaakt door Ewald en Kiki van Krosmedia. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Liefs,

Michiel

Als ambassadeur voor MisterDesign fotografeer en schrijf ik met regelmaat voor MisterDesign. Dit is een betaalde samenwerking.

Date & Time

december 10, 2020