Ons nieuwe huis!

‘Het Hoek Huis’
Sinds twee maanden hebben we de sleutel van ons nieuwe huis in Bodegraven. We zijn er onwijs blij mee! De mooie entree, het glas in lood, de hoge plafonds – liefde op het eerste gezicht! Natuurlijk hadden we graag in Utrecht blijven wonen, maar daar zijn de huizen voor ons helaas onbetaalbaar geworden. Zeker als je een mooi, oud huis zou willen zoals wij. Een echt klus huis waar enorm veel aan moet gebeuren. Alles moet geïsoleerd, er zit nog enkel glas in, de balkenvloer moet vervangen, om maar een paar dingen te noemen.

Op dit moment wonen we er nog niet, maar wonen we tijdelijk bij mijn ouders. Zij wonen ook in Bodegraven, makkelijk op en neer naar het nieuwe huis dus. Vandaar dat het wat stiller is op mijn instagram en ik minder nieuwe foto’s plaats. Naast het verbouwen, werken en het verhuizen is er minder tijd over voor het maken van foto’s. Ook is het nieuwe huis natuurlijk een enormE chaos, niet echt een aantrekkelijk interieur beeld 😉

Het is eigenlijk allemaal heel snel gegaan. We waren nog niet echt van plan een huis te kopen. Mijn ouders zijn vorig jaar verhuisd naar Bodegraven en nadat zij gesetteld waren dachten wij, laten we eens een rondje Bodegraven lopen om te zien waar ze zijn terecht gekomen. Tot onze verrassing bleek het centrum van Bodegraven best wel leuk! Mooie oude huizen en gezellige straten. We liepen langs ons toekomstige huis waarop een poster hing met ‘binnenkort in de verkoop’. We hebben de volgende dag gebeld uit nieuwsgierigheid en 4 maanden later hadden we sleutel! Wat een keuze en wat een spannende tijd! We zijn nog bij een ander huis wezen kijken want, ‘wie koopt nu het eerste huis waar hij gaat kijken!?’. Maar niets kwam in de buurt van dit huis, de locatie, de mogelijkheden en niet onbelangrijk: de prijs.

Hoe we begonnen
We zijn begonnen met het strippen van de bovenverdieping. Laag voor laag verdween al het blauw, roze en paars wat er te vinden was, alles behalve de badkamer. Die mag voorlopig nog even blijven, weliswaar spuuglelijk, maar nog prima om een aantal jaar te gebruiken. Het huis komt uit 1913 en is in de jaren dertig verbouwd. Toen is er in de indeling van het huis heel wat veranderd, is de entree aangepast door een granietvloer te plaatsen, deurgrepen zijn (helaas) vervangen door ander deurbeslag, de ensuite deuren zijn verwijderd (huilen…), de schouwen zijn eruit gesloopt (hoe dan, begin je te denken…) en zijn de paneeldeuren dichtgespijkerd. In de jaren 70 is het huis opnieuw opgelapt maar niet ten goede. Het glas in lood is gelukkig in goede staat, op wat breuken na. Daar zijn we blij mee! De vrolijke kleuren van het glas geven het huis karakter en maken m’n hart blij elke keer als de zon schijnt.

De indeling op de eerste verdieping was heel onhandig ingedeeld en onplezierig, vandaar dat we besloten hebben alles eruit te trekken. Na het verwijderen van alle muren kon het opbouwen beginnen. We besloten aan de achterkant van het huis onze slaapkamer te maken, een kamer met balkon en kleine openslaande deuren. Dit vond ik altijd heel fijn in het huis van mijn grootouders. Dit waren voorheen twee slaapkamers. Nu is het een grote slaapkamer geworden en een gedeelte inloopkast met een deur in de tweede slaapkamer. Deze kamer bevind zich in het midden van de verdieping en zal vooral dienen als logeerkamer met een inloopkast voor alle spullen die je niet in het zicht wil hebben. In deze kamer plaatsen we een schouw terug. Die heeft origineel niet gezeten op deze plek, maar past op deze manier veel beter in de ruimte. Naast deze kamers hebben we nog een kamer aan de voorkant van het huis. Een hele fijne, lichte kamer waar we ons atelier/werkruimte van willen maken.

      

Ik heb wat inspiratie beelden gemaakt voor ons huis, veel warme kleuren en natuurlijke materialen. Ik wil graag sisal of zeegras tapijt in onze slaapkamer en op de overloop en houten vloeren in de andere kamers. Of toch marmoleum in het atelier? Mocht je hier ervaring mee hebben laat het me weten! Ik weet in ieder geval zeker dat ik er warm huis van wil maken, geen grijs meer.

Hoe doen ze dit allemaal hoor ik je denken! Naast dat we zelf best handig zijn hebben we enorm lieve familie die ons helpt, zonder hen hadden we dit echt niet kunnen doen. Daar zijn we super dankbaar voor, daarnaast is ook nog eens heel gezellig klussen! Elke zaterdag gaan we op pad met een pot koffie, pak koeken en een hoop gezellige muziek. En klussen we lekker verder.

Tot zover deze update over ons huis! Ik zal er binnenkort weer een maken met een update. Het begin was zo hectisch, zoveel om te doen, de verhuizing, het sloopwerk, het geregel en natuurlijk werken we beide gewoon. Ik heb vanaf volgende maand meer de tijd voor bloggen en fotografie, heel fijn! Binnenkort zal mijn website ook even offline zijn, ik ben namelijk druk bezig met het uitwerken en bedenken van een huisstijl die beter past bij wat mij nu aanspreekt.

Wat zouden jullie van mij willen zien in de komende tijd? Meer inspiratie beelden? Onze plannen voor elke ruimte? Laat het me weten dan ga ik kijken waar ik mee aan de slag kan de komende weken. Vind het super leuk om jullie mee te nemen in mijn verhaal.

Liefs, Michiel

  1. Greta (reply)

    3 november 2019 at 11:19

    Heel veel inspiratie hoe jullie het (willen) gaan maken 💋

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *