MJbosman augustus 26, 2020

Het is al even geleden dat ik een update plaatste over onze renovatie. In deze blog lees je van alles over onze verbouwing, onze plannen, interieur inspiratie en verbouw tips. Een jaar is nu voorbij, hoe staat het er voor? 

Hoever zijn we nu?

Mensen vragen vaak ‘hoe is het met je huis?’. Toen we net begonnen wist ik nog enthousiast te reageren door iets specifieks te vertellen waar we op dat moment mee bezig waren, zoals ‘alle muren boven zijn er nu uit, en we bouwen langzaam op’. Dat maakt indruk! Nu kan ik eigenlijk alleen nog reageren met ‘Ja goed hoor, we zijn nog bezig’. Ik moet toegeven, hoe leuk we het ook vinden en hoe tof het project ook is, na een jaar begin ik het toch een beetje zat te worden. Het koken in de badkamer (ja, mijn kaasschaaf is al eens in de wc gevallen…), het zoeken naar spullen die ik al een jaar niet gezien heb en ergens zwerven in een doos (ik weet zeker dat ik het hier in had gestopt…toch?), het gevloek op die akelige gipsplaat schroeven en alle beslissingen die gemaakt moeten worden. Al een jaar is ons huis eigenlijk van iedereen: de lieve mensen die komen helpen en de nieuwsgierige mensen in het dorp die uitgebreid naar binnen staan te turen als je staat te zwoegen. Gezellig hoor, de praatjes met buren over hoe het er voor staat met de verbouwing. Maar ik ben er enorm aan toe dat het langzaamaan weer ons huis wordt, mét vitrage en gordijnen om de nieuwsgierige ogen een moment buiten te houden. 

De hoogtepunten: handige verbouw tips

Een van de hoogtepunten zijn de geplaatste ornamenten in samenwerking met het Schippertje, bekijk mijn blog om het proces van begin tot einde te zien: ornamenten van het schippertje, ons plafond!  Een andere leuke samenwerking deed ik samen met Goelst. Toen we zelf boven onze instuc-rails plaatsten en na het stucen het eindresultaat lieten zien op IG kreeg ik enthousiaste reacties binnen van klussend Nederland! Aangezien we de rails ook beneden wilden voor onze gordijnen nam ik contact op met Goelst met het voorstel om meer te vertellen over de rails en de installatie te laten zien. Goelst heeft veel inzetbare gordijnrails, geschikt voor alle plafond- en wandsoorten. De uiteenlopende railprofielen zijn inzetbaar voor vitrage, lichte tot zware gordijnen, vouw-, paneel en douchegordijnen. Er ging een wereld voor me open! Eigenlijk hebben ze voor alles een oplossing, handig dus!

instucrails installeren stappenplan
instucrails installeren stappenplan

Aan de slag met de instuc-rails!

Aangezien onze ramen lopen tot het plafond was het plaatsen van rails tegen het plafond eigenlijk de enige optie, aangezien een roede voor het houtwerk en het glas-in-lood zou lopen. Zonde natuurlijk! Maar rails? Ik werd eerlijk gezegd niet heel blij van het idee. Hier moest toch een mooiere oplossing voor zijn? Na wat research kwamen we de instuc-rails tegen. De perfecte oplossing! We zijn er onwijs blij mee, het zijn dit soort details die het verschil maken uiteindelijk. Je kan de rails gemakkelijk zelf plaatsen, zelfs met twee linker handen. Het uitsnijden van het gips om de rails te plaatsen is even een stoffig klusje, maar verder is het goed te doen! Als het beneden eindelijk gestuct is laat ik het eindresultaat zien! Pro tip: kijk uit dat de rails niet te ver verdwijnen in de gipsplaten, dit bespaart een hoop ellende met de stucadoor. Er moet ruimte overblijven voor de paar millimeter stucwerk op het plafond. 

Goelst railsysteem
Goelst railsysteem

Een ander hoogtepunt is zonder twijfel de ensuite die is teruggebracht. Mijn zwager is timmerman en helpt ons tijdens de verbouwing. Hij heeft dit stukje vakwerk gemaakt en we zijn er heel blij mee! Langzaam maar zeker wordt het huis weer in ere hersteld. Heel fijn die familie met interieur inspiratie en verbouw tips!

Ensuite verbouwing

Onze keuken: natuursteen en Ask Og Eng

De keuken is inmiddels ook besteld. De basis komt van Ikea, om de kosten een beetje te kunnen drukken en omdat we eigenlijk best tevreden zijn over de kwaliteit van de Ikea keukens. Natuurlijk, een volledig op maat gemaakte keuken met houten lades en bijzondere uitsparingen voor het bestek zou geweldig zijn. Maar uiteindelijk is het goed en mooi genoeg voor wat er mogelijk is. De frontjes die we hebben gekozen komen van Ask Og Eng, een echte aanrader! Je vindt ze hier. We hebben fijn contact en goed advies gehad met deze lieve mensen en we kijken uit naar de levering. 

Ask Og Eng kitchen
Natuursteen aanrechtblad

Voor het keukenblad gingen we naar De Keukenbladen Fabriek, een heel fijn no nonsense bedrijf als je opzoek bent naar iets bijzonders. Een aanrader! We hebben ons verdiept in de wereld van Dekton, Cosentino en graniet. Uiteindelijk wilden we toch graag een natuurstenen blad en hebben gekozen voor een kwarts/graniet soort in een zachte beige tint (moeilijk om de kleur vast te leggen op de foto!). Door de aderen en de glinsteringen komt het blad echt tot leven. We wilde graag een keukenblad dat indruk maakt, aangezien we nu een open keuken hebben. Ik vind het heel spannend om straks alles samen te zien. Het zijn zulke heftige beslissingen om te nemen. 

Keukenbladen fabriek
Keukenbladen fabriek
Keukenbladen fabriek

Hersenspinsels

Zoals ik al een aantal keer gedeeld heb ben ik de wereld van kleur aan het ontdekken. Niet zo heel gek, aangezien mijn Instagram avontuur begon met blauwe, roze en gele muren, oranje bankjes en gekleurde kussens. Zie de foto’s voor een trouwback naar ons vorige huis, toen we er net kwamen wonen. Wat een verschil!

Kunstuitleen Utrecht

Ik voelde me steeds meer thuis in de Scandinavische en Japanse wereld, minimalistisch, monotoon en veel bruintinten. En hoewel ik dit nog steeds prachtig vind en we alles heel neutraal houden voor nu, merk ik dat mijn gevoel en interesse ontwikkeld naar wat nieuws. Wat denken jullie? Meer kleur of niet? En misschien blijft alles wel bruin, wie weet! Ik heb me voorgenomen me er iets minder druk om te maken. Dit is in ieder geval wat inspiratie voor de toekomt (het is met mij altijd van het uiterste naar het andere uiterste, herkenbaar?)

Helle Mardahl Montana furniture

Persoonlijke update

Zoals je misschien weet heb ik de afgelopen vijf jaar gewerkt als begeleider voor een meisje met het Syndroom van Down binnen het regulier onderwijs. Dat werk is voor mij helaas nu klaar, zij gaat een fijn nieuw avontuur aan binnen het Speciaal Voortgezet Onderwijs. Ik werk nog steeds op dezelfde school als remedial teacher voor een paar uur. Verder probeer ik mijn uren als fotograaf uit te breiden! Spannend! maar so far so good, we zien wel hoe het zich ontwikkeld. En mocht jij nog een leuke opdracht voor me hebben weet je me natuurlijk te vinden! Werken met mensen met Down Syndroom is altijd mijn passie geweest, dat wil ik dus zeker weten weer gaan doen als ik een baan vind die bij me past.

Super leuk dat je weer de tijd hebt genomen om mijn blog te lezen, dat waardeer ik enorm! Hopelijk heb je wat interieur inspiratie en verbouw tips opgedaan. Misschien is het je opgevallen, maar het afgelopen jaar staat voor mij in het teken van grote veranderingen en de zoektocht die volgde. Bedankt dat je mijn avontuur volgt.

Liefs,
Michiel