Paarse Wolken! Eerste blog voor Kunstuitleen Utrecht •

Vrijdagochtend, het is nog vroeg. Heerlijk stil in huis, rustig buiten. Straks op weg naar mijn werk. De ochtend waar iedereen op zit te wachten, de laatste van de week. Tijd voor het weekend, tijd voor nieuwe plannen en mooie avonturen. Vandaag begint mijn avontuur! Al maanden loop ik met het idee om te beginnen met bloggen. Nu we verhuisd zijn heb ik eindelijk ruimte in mijn huis en mijn hoofd om er mee te beginnen. En hoe!? Ik heb het geluk te mogen bloggen voor de Kunstuitleen Utrecht. YES! Wat houdt dit in? De komende tijd duik ik het indrukwekkende depot van de Kunstuitleen in op zoek naar pareltjes voor aan de muur, om te laten zien dat in een wereld van kale muren en posters een kunstwerk aan de muur ook helemaal geen gek idee is. Want wat is er nou beter dan elke maand een nieuw stukje kunst aan de muur!? We houden allemaal van een beetje verandering!

Afgelopen week heb ik mijn eerste schilderij opgehaald. Normaal zou ik kiezen voor een meer bescheiden werk. Maar mijn oog viel meteen op een groot, uitgesproken werk. Ik stond met drie andere schilderijen in mijn handen en toch besloot ik dit schilderij van Joris van der Horst mee te nemen. Ik dacht ‘waarom ook niet, GIVE IT A GO!’ Geroemd voor het schilderen van bergen, was dat precies wat me aanspraak aan dit schilderij, net zoals de paarse wolken.

Ga af op je gevoel! Het fijne van de kunstuitleen is dat je het schilderij altijd weer kan terugbrengen mocht het thuis toch niet helemaal tot zijn recht komen. Zo kan je altijd blijven variëren en wisselen net zolang tot dat je 100% tevreden bent. Ik ga mij de komende tijd ook zeker laten verrassen door alles wat het prachtige depot van Utrecht te bieden heeft. En houd jullie natuurlijk op de hoogte van mijn speurtocht!

Ik hou van het atelier-achtige effect van schilderijen die op de grond staan. Zeker met zo’n groot werk is dat een goede optie! Op deze manier kun je het schilderij vrijwel overal kwijt. Dus staat er al tijden een leuk schilderij te wachten op het perfecte plekje, twijfel niet! Zoek een mooie plek, een stapel boeken en gewoon proberen!

Vind jij dit schilderij ook zo gaaf en wil je het graag lenen? Klik hier voor een kijkje in de catalogus en begin met speuren. Enjoy!

 1. Liselotte verbeek (reply)

  17 maart 2017 at 10:48

  Leuk blog michiel!! Ga je zeker volgen. Het is dat ik al tig schilderijen heb anders was het zeker een goede optie, lenen. Scheelt ook veel opberg ruimte ( gevalletje, te weinig muur).

  1. MJbosman (reply)

   17 maart 2017 at 11:16

   Liselotte, wat leuk van je te horen en fijn om te lezen dat je me gaat volgen. Hoop dat alles goed met je gaat! Ik zou lenen zeker in je achterhoofd houden, echt ’n toffe manier om te variëren!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *