Pierre Frey – Behang met een franse twist

Pierre Frey Watsonia behang

Voor Coloredwalls ben ik aan de slag geweest met behang in huis! In mijn vorige blog deelde ik al meer over het luxe behang bij Coloredwalls. Ik schreef dat ik binnenkort zou beginnen met een leuk project in huis en daar zijn we afgelopen week mee gestart! Voor mijn behang klus ben ik aan de slag gegaan met een nieuw merk voor Coloredwalls, namelijk Pierre Frey. Een prachtig merk met geweldige dessins van Franse bodem.
Behang is de perfecte manier om te experimenten met patronen en stijlen als je toe bent aan verandering maar niet je hele huis op z’n kop wilt zetten.
Ik vind het leuk mijn neutrale stijl af en toe te combineren met iets fris en anders. Vandaar deze franse twist aan ons interieur! Op het moment ben ik dol op alle blauwe tinten. Coloredwalls verkoopt een mooi aanbod blauw behang. Door te zoeken op kleur ben ik mijn behang ook tegen gekomen. Benieuwd naar wat het is geworden en welk behang ik heb gekozen? Lees dan verder!

Ons Pierre Frey behang project

Degene die me lange tijd volgen hebben alles voorbij zien komen, groen, geel, blauw, roze en oranje. Maar uiteindelijk hielden de neutrale kleuren altijd de overhand. Ik hou van de rustige sfeer, de kwetsbaarheid, donker en licht gecombineerd met mooie materialen. Ik kan er alleen niet aan ontkomen dat ik ook hou van wat kleur, een tuttig behangetje en klassieke stijlen. Een combinatie die ik niet altijd makkelijk vind om te maken. Maar om het serieuze van mijn Scandinavische en Japandi stijl af en toe te doorbreken verstop ik voor mezelf deze elementen in huis.

Pierre Frey Watsonia Michiel Bosman
Pierre Frey Watsonia behang

Voor ons project in de woonkamer kozen we het Pierre Frey Watsonia behang. Het is een ontwerp dat behoort tot de Rituel Collection van het vooraanstaande Franse merk. Nee, we hebben niet de muren in de woonkamer behangen, maar de binnenkant van de en-suitekasten!
Het zijn dit soort persoonlijke toevoegingen die een oud huis uniek maken. Daarnaast hebben we het voornemen om zoveel mogelijk mooi te maken en daar hoort de binnenkant van de kast ook bij. We hebben het geluk dat we alles zelf opnieuw kunnen opbouwen dus waarom niet de moeite nemen om ook dit aan te pakken? De kastdeuren hebben we op zolder gevonden, dat was echt een gelukje! De deuren waren dichtgespijkerd en behangen. Toen we alles er af trokken kwam nog een oude krant uit 1930 tevoorschijn. Deze hebben we natuurlijk laten zitten. Het handgeschreven ‘Bodegraven’ is ook een bijzonder detail, de deuren horen echt bij dit huis.

paneeldeuren

Mocht je het leuk vinden meer te lezen over hoe we de en-suite hebben teruggebracht, laat dan in een reactie weten onder deze blog!

Behang tips – voor je begint met behangen

Er zijn onwijs veel video’s te vinden met handige tips voordat je gaat behangen. In mij vorige blog deelde ik over het belang van licht en welke ruimte je gaat behangen. De belangrijkste tips die ik je kan meegeven :

  • Zorg er voor dat je muur goed glad en stofvrij is voor je begint. In plaats van het behang in te smeren met lijm, hoef je alleen de muur in te smeren met in dit geval, het is namelijk vliesbehang.
  • Heeft je behang een patroon? Kijk dan of het een verspringende of rechte aanzet heeft. Het Watsonia behang heeft een verspringende aanzet, dit staat op de rol aangeven.
  • Begin niet strak langs de kant met behangen, maar begin ongeveer twee behang banen uit de kant. Mocht je huis, net zoals dat van ons, geen enkele rechte muur hebben, dan voorkom je dat je scheef behangt.
  • Zorg er dus voor dat je een loodlijn hebt die je helpt om de banen recht op de muur te krijgen!
Pierre Frey Watsonia behang

Wat is vliesbehang?

Een behangtafel is voor deze klus gelukkig niet nodig. Het Watsonia behang is namelijk vliesbehang. Vliesbehang heeft een papieren of vinyl toplaag. De achterzijde is van ‘vlies’ dat gemakkelijk aan te brengen is. Het insmeren en laten liggen van je behangstrook is dus niet meer nodig. Alleen de muur hoeft nog ingesmeerd te worden, het behang plak je er gemakkelijk tegenaan.
Een ander bijkomend voordeel is dat het behang gemakkelijk te verwijderen is. Mocht je na een tijd toch twijfelen dan is het behang goed te verwijderen, zelfs zonder te stomen! Kortom, let goed op wat voor soort behang je aanschaft want de manier van aanbrengen verschilt per soort.

Op de site van Coloredwalls kun je berekenen hoeveel behang je nodig hebt voor je klus, daarnaast verkopen ze alle behang benodigdheden. Handig, want je hoeft de deur dus niet uit!

We verfden de binnenkant van de kast in dezelfde tint als al het houtwerk en kozen er voor alleen de achterwand te behangen, voornamelijk vanwege praktische overwegingen, maar ook omdat de plankendragers en de planken het meeste van het behang zou bedekken aan de zijkanten.

Wat vinden jullie er van? We zijn in ieder geval enorm blij dat dit project is afgerond. Zo fijn om al deze opbergruimte hebben. Binnenkort verhuizen we eindelijk naar beneden, iets waar we naar uit kijken!

Heb je onlangs iets behangen in huis, of heb je plannen? En wat vind je van het Pierre Frey behang? Ik ben benieuwd en denk graag met je mee!

Liefs, Michiel

Date & Time

november 29, 2020