Pop-up Gaard!

Afgelopen weekend bezochten Tomas en ik de Pop-up Gaard in Leidsche Rijn. Een klein beetje terug naar huis voor mij, aangezien ik ben opgegroeid in deze omgeving. De Pop-up gaard is een plek waar ontwerpers hun producten en kunst kunnen presenteren en verkopen aan publiek. Het bevindt zich bij de Ateliers Kersenboomgaard, echt een te gekke plek! Vorig jaar zijn we ook langs geweest en opnieuw was ik onder de indruk van de locatie. Het zijn namelijk niet zomaar ateliers – het zijn atelierwoningen!

Ik sprak Hinke Weikamp over de woningen, ze vertelde dat het een super fijne plek is om te wonen en dat de woon-werk combinatie er voor zorgt dat ze haar dagelijks leven goed kan combineren met haar werkzaamheden in haar atelier.

Daarnaast stonden er ook een aantal bekende gezichten, zoals Ineke van der Werff, Lisanne van Zanten & Natasja Schrijvers namens BAM Keramiek, Suzan Becking en Studio TOIMII met hun Bakkie servies en Hester de Wolff. Ik fotografeerde het werk van Hester, Lisanne, Suzan & Studio Toimii en Ineke voor Tafelmanieren. Nieuw voor mij was Laura Martens (@lau.label). En natuurlijk was ik meteen verliefd op haar subtiele kopjes, die door een speciale manier van gieten een bijzonder effect met zich meedragen. Zeker de moeite waard om even te bekijken!

Ook heb ik een fijn gesprek gehad met fotograaf Billie-Jo. Ik was onder de indruk van haar serie Zee. Prachtige foto’s van zeegezichten. Iets dat mij enorm aanspreekt – de rust, prachtige kleuren. Het deed me denken aan Seaviews, de tentoonstelling die tot een paar weken geleden te zien was in het Rijksmuseum. Daarnaast vertelde ze over haar serie Beeldwoorden, waarbij ze spreekwoorden en gezegden verbeeld.

Kortom hebben wij een heerlijke zondagmiddag gehad. Want wat is er nou beter dan een middag vertoeven op een inspirerende plek, leuke mensen ontmoeten en ook nog eens verrast worden door nieuwe design! Ik denk dat jullie het werk van Laura nog wel tegen gaan komen op mijn blog! Wat mij betreft mag de gemeente Utrecht wel meer van zulk soort plekken opstarten om zo de creativiteit in de gemeente te stimuleren. Wat zijn jullie lievelingsplekken om nieuw design te ontdekken? Ik ben benieuwd!

 

Liefs.

Michiel

 

PS. Die kopjes van Hester, houd die in de gaten. Want die gaan zeer binnenkort op een leuke manier voorbij komen op mijn blog. #SPOILER!

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *