Shift / Mirrors – Angela Willemsen

Hoe te gek is deze prachtige spiegel van Angela Willemsen? Zoals jullie waarschijnlijk is opgevallen combineer graag organische vormen met geometrische objecten. Ik heb dit altijd een heel interessant spanningsveld gevonden. En deze spiegel leent zich daar perfect voor! Echt een mooi en bijzonder object om mee te stylen in huis. Na het fotograferen in huis besloot ik er op uit te trekken. Het contrast tussen de scherpe en strakke vormen van de spiegel en het zachte gras spreken echt tot de verbeelding.

Over Angela
Onderscheidend aan de ontwerpstudio van Angela is haar achtergrond in zowel beeldende kunst als product design. Haar werk heeft hierdoor een sculpturale en conceptuele benadering en bevind zich op het grensvlak tussen product ontwerp, kunst en ruimtelijk ontwerp. Elementen zoals lichtinval, perspectieven en de dynamiek van steeds groter wordende stedelijke gebieden inspireren Angela om tot nieuwe en dynamische interieurconcepten te komen. Haar projecten variëren van kleine interieur objecten tot grotere ruimtelijke concepten en suggereren vaak een andere perceptie van ruimte.

Shift / Mirrors
“Door het reflecteren van de directe omgeving accentueren de spiegels aanwezige architectonische en grafische elementen zoals hoeken, plafonds, leidingen en elektriciteitsdraden. Ze bieden een ander perspectief en creëren een abstract en sculpturaal beeld van de huidige omgeving. Leg ze op de vloer of op tafel, leun ze tegen een muur en verplaats ze om het beeld te veranderen”.

Het project is ontstaan vanuit een fascinatie voor vaak onderbelichte elementen zoals hoeken, plafonds, leidingen en bekabeling. Door middel van de spiegels wil Angela deze elementen zichtbaarder maken en meer contact laten ontstaan tussen de ruimte en gebruiker. Het gaat uiteindelijk niet meer over de specifieke elementen die gereflecteerd worden maar over het totaal beeld dat de spiegel creëert.Productie
De spiegels zijn gemaakt van gepolijst roestvrij staal, juist omdat ze gemaakt zijn van staal is het mogelijk om ze op deze manier uit één stuk te produceren en te buigen. De hoek waarin de spiegel is gebogen zorgt voor twee zichtlijnen en een zwevend effect als je ze neerlegt. Ter afwerking en bescherming van de ondergrond is de achterkant bekleed met een laag 100% wolvilt. De spiegel wordt geproduceerd in Nederland.

London Design Fair 2018
Tijdens de London Design Fair in september zal Angela haar nieuwe collectie spiegels en kamerschermen lanceren, naast haar huidige wandobjecten Segments. Dus mocht je toevallig in de buurt zijn, zeker een aanrader om naar toe te gaan. Het lijkt me heerlijk om daar dag door te brengen.

Locatie:
THE OLD TRUMAN BREWERY, Stand 10.73 / Hal 10
Data: 20 – 23 SEPTEMBER 2018

Wil je meer te weten komen over Angela en het werk dat zij maakt? Neem dan kijkje op haar website of volg haar ontwerpproces op Instagram!

www.angelawillemsen.nl

instagram.com/angelawillemsen.nl

 

Liefs,

Michiel!

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *