Slaapkamer update met HAY x FONQ

Eindelijk, een nieuwe look voor onze slaapkamer. En wat te gek dat ik dit samen met FonQ kan laten zien! Namens FonQ ontving ik namelijk de HAY Soft Edge 70 kruk, in Soft Grey. Deze kruk, met herkenbare Scandinavische look, past perfect in het zachte kleurenpalet van onze slaapkamer. De natuurlijke tinten die ik steeds meer terug laat komen in huis wilde ik ook meer naar voren laten komen in de slaapkamer. Aangezien we in een appartement wonen is er geen duidelijke scheiding tussen boven en beneden. Daarom vind ik het prettig als er een duidelijke rode draad terug te vinden is in alle kamers. Daarnaast heeft onze slaapkamer een deur met glazen raampjes, waardoor je vanaf de gang en de eetkamer een stukje van de slaapkamer kunt zien. Des te belangrijker dat alles een geheel vormt.

Vele van jullie zullen dezelfde mening hebben als ik, HAY is een geweldig merk! In de loop der jaren heb ik heel wat fijne items van HAY verzameld. Dit design merk van Deense bodem haalt inspiratie uit de vormgeving van de jaren 50 en 60, waardoor het goed past bij andere meubels die wij in huis hebben. Bijvoorbeeld bij de Pastoe kast die voorheen in de slaapkamer stond. FonQ verkoopt een uitgebreid assortiment aan accessoires en meubels van HAY.

Onze slaapkamer heeft nog een opmerkelijke eigenschap. Er is van twee kamers een grote kamer gemaakt. Een wand is gedeeltelijk opengebroken en er is een toog gemaakt. Dit kleine kamertje gebruiken we nu als ‘inloopkast’. De kledingkast in deze kamer was voorheen open, heel vervelend. Mijn grote wens was dat deze kast werd dichtgemaakt, die wens is eindelijk uitgekomen! Samen met mij handige zwager maakten we een plan. Ik wilde vier smalle deuren met daarboven twee grotere klepdeuren. Op de deuren wilde ik graag een subtiele sierlijst. Naast dat ik dit mooi vind en ik hou van deze klassieke stijl, vind ik het ook belangrijk om de stijl van het huis te blijven. Aangezien het een oud appartement is en alle muren schots en scheef zijn was het plaatsen nog een hele klus. Maar wat zijn we blij met het eindresultaat! Het oogt een stuk rustiger en lichter en de kast benadrukt de hoogte van de kamer.

En hier komt de kruk van HAY handig te pas. Misschien is het niet duidelijk te zien, maar onze slaapkamer is bijna drie meter hoog. Om boven in mijn kast te komen heb ik stevige kruk nodig om op te staan. Daarnaast gebruik ik de kruk om kleding op klaar te leggen (of op te gooien…). Naast dat de kruk praktisch is, is het ook nog eens een mooi ontwerp om naar te kijken. Een strak en sober design. Gemaakt van gepoedercoat staal met een eikenfineer zitting met een lichtgrijze finish. Een fijn formaat om naast het bed te zetten als nachtkastje. Maar ik zie hem ook in de woonkamer staan met een mooie plant erop of als bijzettafeltje. Kortom, een top item in huis!

Een nieuwe kast, nieuw beddengoed en een nieuwe kruk naast het bed om het geheel af te maken. Alle muren weer heerlijk wit en de slaapkamer is zo goed als nieuw. Het enige wat nog te wensen valt is misschien een mooie set nieuwe gordijnen en een nieuwe lamp. Wat vinden jullie? (En de kast zou niet een kast van mij zijn zonder een ansichtkaartje aan de binnenkant te plakken!)

 

Liefs,

 

Michiel

 

 

 

 

 

Deze blog schreef ik in samenwerking met FonQ. Samenwerken doe ik alleen met bedrijven die passen bij mij en blog.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *