Stack Dienblad van Fritz Hansen

Een oude gewoonte
Een van de meest functionele voorwerpen in huis wat mij betreft, het dienblad. Niet alleen om functionele redenen gebruik ik een dienblad, ook het nostalgische gevoel vind ik fijn. Dagelijks word ik herinnerd aan mijn oma, die altijd gebruikmaakte van een dienblad. Zorgvuldig werden de kopjes thee en koffie op het dienblad gepresenteerd. Het heeft iets klassieks, iets traditioneels. Een persoonlijk gebaar. Het dienblad dat zij altijd gebruikte, gebruik ik nu. Een klassiek Scandinavisch dienblad, eenvoudig en minimalistisch. Aangezien dit dienblad al heel wat jaartjes meegaat werd het tijd voor afwisseling. Een nieuw dienblad, een oude traditie.Stack Dienblad – [Fritz Hansen]
En wat blijkt, de appel valt niet ver van de boom. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik bij Mister Design dit ontwerp van het gerenommeerde Deense Designmerk Fritz Hansen zag, het Stack dienblad. Het dienblad is ontworpen door Wednesday Architecture en vindt zijn schoonheid in het elegante, minimalistische design. Het dienblad is gemaakt van precies hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt om de zitting van de Ant Stoel en de Serie 7 Vlinderstoel te maken, namelijk essenfineer. Beroemde stoelen, bekend vanwege hun ronde vormen, waarnaar ook wordt verwezen in het ontwerp van het dienblad. Het dienblad is te verkrijgen in twee verschillende maten. De naam verwijst naar de functionaliteit van het ontwerp: de dienbladen zijn handig in elkaar te stapelen! Het dienblad behoort tot de Objects Collection van Fritz Hansen. Een collectie bestaande uit accessoires die het tijdloze en bijzondere designesthetiek waar Fritz Hansen bekend om staat benadrukken.

Over Fritz Hansen
Het merk Fritz Hansen bestaat ruim 140 jaar en weet begin twintigste eeuw een geweldige reputatie voor zichzelf op te bouwen, mede dankzij de vele prestigieuze opdrachten die ze mogen vervullen. Zo ontwierpen de ontwerpers van het merk Fritz Hansen in die tijd het interieur voor de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis van Kopenhagen, de Hoge Raad en andere belangrijke projecten. Tafels, stoelen, kasten en banken, alles met de herkenbare Fritz Hansen signatuur. Op de foto’s zie je niet alleen het Stack dienblad maar ook de Ikebana vaas, een van mijn favoriete vazen. Deze vaas kreeg ik een aantal jaar geleden voor mijn verjaardag en sindsdien maak ik er nog altijd graag gebruik van. De Ikebana Vaas is voor Fritz Hansen ontworpen door Jaime Hayon. In 2016 kwam de Objects collection uit, waarvoor Jaime meerdere accessoires heeft ontworpen.

 

Zijn jullie net zo weg van de ontwerpen van Fritz Hansen? Met dank aan Mister Design, waarmee ik in samenwerking deze blog voor jullie mocht schrijven!

 

Liefs,

Michiel

 

 

Deze blog schreef ik in samenwerking met Mister Design. De blogs die ik schrijf voor samenwerkingen zijn altijd eerlijk en ik werk alleen samen met merken waar ik inspiratie vandaan haal en die passen bij mijzelf en mijn blog.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *