Stille vogels

Wat ’n fijn werk, deze ets van Gerard van Rooij (Dance Macabre). Het heeft zijn plek gevonden op mijn bureau waar ik werk. De afgelopen tijd probeer ik weer meer te tekenen. Ik doe dit erg graag, maar in alle drukte schiet het er soms nog wel eens bij in om ook tijd te besteden aan mijzelf en datgene wat ik graag doe. Maar als ik eenmaal de moed bij elkaar heb verzameld om mijn potlood op te pakken, dan omring ik mij graag met spulletjes die mij inspireren. Mijn kleine schatten, vaak met mooie herinneringen. Voor mij is dit een belangrijk en persoonlijk proces. Op deze manier voel ik me prettig en gaat het tekenen vaak beter. Naast boeken en ansichtkaarten hoort daar natuurlijk ook een prachtig schilderij bij.

Ik laat me graag inspireren door de natuur. Ik ben een echte planten en bloemen fanaat, ik verzamel stenen, ik droog bloemen, ik heb schelpen, botjes en vlinders aan de muur hangen. Waarschijnlijk is dit de reden dat dit werk mij zo aanspreekt. Daarnaast moet ik toch ook bekennen dat ik een liefhebber ben van de meer mysterieuze, sferische schilderijen. Anderen vinden dit werk misschien treurig, of somber. Ik vind het juist intrigerend, interessant en fijn om bij weg de mijmeren. Mocht jij hier ook een liefhebber van zijn, dan zit je bij Kunstuitleen Utrecht goed. Mag het van jou wel wat kleurrijker en vrolijk, dan geen paniek! Ook daar zijn genoeg schilderijen van te vinden.

Dat ik spullen om mij heen verzamel zie je niet alleen terug op mijn bureau, maar ook binnen mijn interieur. Ik omring mezelf graag met persoonlijke spullen. Gekregen van mijn moeder, oma’s, schoonfamilie en vrienden. Gekocht tijdens bezoekjes aan mooie steden of op vakantie. Allemaal spullen met een verhaal waar ik graag over vertel.

Heb je het idee dat er nog wat ontbreekt aan je huis, voelt het niet persoonlijk? Duik eens in de kast van je moeder, misschien vind je daar wel dat ene pareltje waar je naar op zoek was, iets moois van vroeger. Vaak krijg ik van visite te horen ‘Oh, wat een mooie spulletjes hebben jullie in huis!’ of ‘Hoe komen jullie toch aan al die gekke frutsels?’. Negen van de tien keer gaat het dan over persoonlijke, dierbare spullen die een ander niet snel zal hebben. En dat is juist wat je interieur echt uniek maakt. Dus wees niet bang en zet die kandelaar van je oma op de plank. Het doet wonderen voor het gevoel in huis, echt waar!

Wil je ook graag een schilderij met een vogel, alleen dan met een die nog fladdert? Misschien dat dit werk van Gerda ten Thije je aanspreekt. Zelf vind ik dit werk van Antoinette Gispen ook erg mooi!

 

Fijn weekend!

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *