Tafelmanieren #2 – met Lisanne van Zanten!

Alweer een maand voorbij sinds onze eerste post voor Tafelmanieren. Afgelopen keer mochten we het prachtige servies van Lotte de Raadt fotograferen, nu is het de beurt aan Lisanne van Zanten!

Lisanne vormt samen met drie andere jonge Utrechtse ontwerpers keramiek collectief TwaalfZestig, gevestigd in de Vechtclub XL. De inspiratie voor haar concepten en producten haalt Lisanne uit haar persoonlijke leven en de ontwerpers, illustratoren en fotografen met wie ze samenwerkt. “Door samen te werken met anderen is mijn werk zeer divers, maar altijd functioneel, uniek, specialistisch en soms zelfs een beetje grappig.” Zo heeft ze een serie koffie kopjes met mooie illustraties en werkt ze samen met Natasja Schrijvers aan een servies dat in het teken staat van de stad Utrecht, het BAM Keramiek. Allemaal super herkenbaar aan het typerende Lisanne handschrift; vrolijk en speels!

Voor de foto’s fotografeerde we de MOM collectie van Lisanne. “Het idee voor MOM ontstond toen ik een functioneel servies voor mijn moeder ontwierp. Inmiddels bestaat de lijn uit meerdere collecties met dezelfde minimalistische basis. Door mijn experimenten met kleur en textuur, zorg ik ervoor dat iedere collectie zijn compleet eigen karakter krijgt. De collecties MOM en MOM High Tea draaien om kleur en sfeer.”

Het servies inspireerde ons tot het creëren van een modern stilleven, sfeervol en speels. Iets dat goed past bij Lisanne’s werk. Omdat het servies perfect is voor dagelijks gebruik wilden we de functionaliteit er van benadrukken door de illusie te scheppen dat er net getafeld is. Zoals je ziet is het een complete set met bekers, schaaltjes en borden. Ideaal voor een vrolijke zomertafel!

In 2014 won Lisanne nog de D’SIGN Award voor haar Smaakmaker-bestek, dat ze samen met Renee Boute ontwierp. Ook dit bestek mochten we op de foto zetten. Hoe tof! Dankzij de donkerblauwe achtergrond komen de prachtige kleuren van het servies en bestek goed naar voren. Wij zijn fan van de koraalrode kleur! Welke kleur spreekt jullie het meest aan?

Zin om ons je tafelmanieren te laten zien? Stuur ons een berichtje en wie weet zit jij de volgende keer bij ons aan tafel!

Ellis & Michiel

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *