Tafelmanieren #3 – met Ineke van der Werff

Weer een maand voorbij, de tijd gaat razend snel. Ellis en ik zijn de afgelopen weken druk geweest! Ik met het afronden van mijn werk voor de zomervakantie. En Ellis met alles regelen rondom haar verhuizing. Vanwege alle fijne reacties op onze foto’s en het plezier dat we hebben tijdens het fotograferen en uitwerken van concepten hebben we besloten om Tafelmanieren (en hopelijk in de toekomst nieuwe rubrieken!) door te zetten onder onze gezamenlijke naam Ellis&Michiel. Binnenkort verschijnt in ieder geval op Instagram ons eigen account. Leuk als je ons daar gaat volgen om onze nieuwe projecten te zien!

Maar genoeg over ons! Voor onze nieuwe Tafelmanieren is het nu de beurt aan Ineke van der Werff. Ineke is een van de keramisten gevestigd in atelier TWAALF ZESTIG in Utrecht. Ineke ontwerpt en produceert handgemaakt keramiek sinds 2012. Experimenteren staat centraal in de collecties van Ineke. Ze is continue op zoek naar nieuwe technieken en toepassingen om materialen te combineren en hergebruiken. Terwijl ze de grenzen opzoekt van het oude ambacht, blijven haar ontwerpen strak en iconisch met een hoge functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Voor de foto’s hebben we de collectie Porcelain+ Tableware en Porcelain+ Bowls gefotografeerd. Deze collecties worden gekenmerkt door de schoonheid van het materiaal zelf en zijn een onderzoek naar de wereld onder het glazuur. Door ongewone materialen met porselein te mengen wordt er een hele nieuwe wereld van kleuren en structuren gecreëerd. Het unieke gebruik van materialen spreekt ons enorm aan! In de totstandkoming van het keramiek wordt namelijk brons, ijzer en gerecycled glas gebruikt. Hoe bijzonder is dat!?

We zijn niet alleen weg van haar servies, ook de nieuwe vazen van Ineke vinden we fantastisch! Opgerold is de naam van de nieuwe serie porseleinen vazen, geglazuurd met een speciaal ontwikkelde giettechniek. Dit maakt dat elke vaas een uniek patroon heeft. Ook voor de vazen is brons en ijzer gebruikt, elk creëren zij een eigen kleur en structuur.

Hopelijk genieten jullie er weer net zoveel van als wij! En de volgende Tafelmanieren is alweer in de maak dus hou zeker mijn Instagram en ons nieuwe account in de gaten!

 

Ellis & Michiel

    1. MJbosman (reply)

      9 oktober 2017 at 14:55

      Dank je wel, Barbara! Doet me goed om te lezen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *