Tafelmanieren #4 – met Suzan Becking + Studio TOIMII

Voor onze vierde editie van Tafelmanieren mochten we de prachtige kopjes fotograferen van Suzan Becking en Studio TOIMII. We ontmoette Suzan per toeval op Keramiekatelier Twaalfzestig in de Vechtclub XL. We brachten het servies terug, dat we geleend hadden van Ineke van der Werff en Lisanne van Zanten. In mijn vorige blog over ‘Tafelmanieren’ hebben we dit servies gebruikt om foto’s mee te maken. Een voorproefje van deze foto’s lieten we aan Lisanne zien, zij riep haar ateliergenoot Suzan erbij om mee te kijken. Enthousiast vertelde zij over het nieuwe project waar ze mee bezig is in samenwerking met Studio TOIMII, genaamd ‘BAKKIE’. Als echte koffiegekken was de interesse al snel gewekt! Wat een fijne kopjes, instant love! Die moesten wel op de foto natuurlijk… En zo gezegd, zo gedaan!

Gedreven door haar passie voor porselein is Suzan Becking sinds 2012 werkzaam als zelfstandig productontwerper, gespecialiseerd in het werken met porselein. Ze houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van het porseleinwerk van collega-productontwerpers, als uitvoerend keramist, en het ontwerpen en ontwikkelen van eigen productreeksen. Het liefst ziet ze dat haar producten optimaal gebruikt worden. Iets dat volledig past bij BAKKIE, de kopjes zijn namelijk niet alleen mooi maar ook handig voor dagelijks gebruik.

Studio TOIMII is een industrieel ontwerpstudio, gevormd door ontwerpersduo Gerben Hoogenboom en Peet de Vries. ‘Toimii’ is Fins voor ‘het werkt’. In diversiteit in benadering en een gemeenschappelijke kritische blik gelooft TOIMII in oplossingen die sprekend eenvoudig werken, zowel in vorm als functie.

BAKKIE is een sprekend en eigenzinnig servies voor dagelijks gebruik. Vormgegeven vanuit functionaliteit met oog voor detail is het servies ideaal voor intensief gebruik. De kenmerkende groef creëert een fraai lichtcontrast en ligt aangenaam in de hand. De op de Nederlandse kust geïnspireerde kleuren – met verschillende gradaties – vormen samen een warm en passend geheel.

Alle mokken, borden en kommen kunnen in de vaatwasser, oven en magnetron. Hierdoor werkt het servies multi-functioneel, praktisch en duurzaam. Of je nu een BAKKIE aan tafel doet, of in de keuken.

Tijdens het fotograferen lieten we ons inspireren door de grafische, strakke uitstraling van de kopjes. Het leek ons het perfecte moment om te experimenteren met licht en schaduw en de effecten die je hiermee kan bereiken. Iets dat al een tijdje op ons verlanglijstje stond om uit te proberen. We zijn super blij met het eindresultaat!

Bakkie bestaat uit een serie van drie koppen voor de echte koffiefanaat. Een koffiemok voor de liefhebber van een grote bak. Een prachtige cappuccino beker en natuurlijk een klein bakkie voor de stevige espresso. Alle kopjes met de typerende groef aan de voorkant. BAKKIE is beschikbaar in vier kleuren: duinwit, zandbruin, zeegroen en steengrijs en is hier te bestellen.

Ook zo’n zin gekregen in een Bakkie met ons? Mail ons op info@ellisenmichiel.com!

 

Ellis & Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *