Tafelmanieren #5 – met Hester de Wolff

Dit voorjaar bracht ik een bezoekje aan De Ontwerpsalon. Een inloopmarkt waar ontwerpers hun werk kunnen presenteren aan media en winkeliers. Super leuk om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in design of gewoon een keertje binnen wil kijken bij de Vechtclub XL. Al snel na binnenkomst viel mijn oog op de stand van Hester de Wolff. Haar werk sprak me meteen aan! Ingetogen en prachtig van vormgeving. De warme kleuren van het keramiek versterkten dit effect. Goed passend bij de ontwerpster zelf, als je het mij vraagt!

Vriendelijk en bescheiden vertelde Hester mij dat ze haar eigen keramiekverf ontwikkelt door gebruik te maken van verschillende steensoorten. Deze verf spuit ze zelf op haar keramiek. Dit geeft het de poederachtige en zachte uitstraling. Iets dat ons enorm aanspreekt! Ik kon natuurlijk niet anders dan mezelf even voorstellen en te vertellen over Tafelmanieren en de passie die Ellis en ik hebben voor fotografie, keramiek en styling.

Zolang Hester zich kan herinneren is ze gefascineerd door verfijning en schoonheid. Met de natuur als haar grootste inspiratiebron. Ze daagt zichzelf uit door in haar werk te zoeken naar een vergelijkbare balans in verfijning zoals in de natuur. Een zoektocht die zowel inspirerend als uitdagend is. Deze zoektocht heeft ze in de loop der jaren proberen te vertalen naar haar werk, met porselein als meest interessante en uitdagende platform om vanuit te werken.

 

De minimalistische aspecten in haar ontwerpen benadrukken voor ons de rust en schoonheid die natuur over zich heeft. De LAB collectie symboliseert voor Hester de samenwerking van verfijnd minimalisme met rijke en volle kleuren. Iets dat we belangrijk vonden om terug te laten komen in onze foto’s. De combinatie van die twee intrigeert Hester op zo’n manier dat ze er graag op voort wil borduren binnen de LAB collectie, maar wellicht ook in toekomstige collecties. Wij zijn benieuwd!

De LAB collectie is een schalen serie, die gebruikt kan worden om sieraden en mooie vondsten in ten toon te stellen. Of gewoon om van te genieten als decoratie. En genieten doen we er zeker van! Als verzamelaars van gekke kleine dingen is er niets leuker dan deze een extra bijzonder plekje te geven. Wij kunnen ons geen betere manier voorstellen dan deze schalen te gebruiken om dit te doen!

Welke vondsten zou jij presenteren op deze bijzondere schalen? We horen het graag!

Enjoy!

 1. barbara (reply)

  6 oktober 2017 at 06:59

  Prachtig in eenvoud en kleurenpallet!

  1. MJbosman (reply)

   9 oktober 2017 at 14:54

   Helemaal mee eens! Echt prachtige kleuren, om van te genieten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *