Tafelmanieren #6 – met Annemieke Boots

We ontmoetten Annemieke in haar fijne, lichte atelier in Amsterdam. Een plek om hard te werken, en een plek om rustig te worden. Wat een fijne sfeer! Ze is autodidact en maakt al haar werk zelf op een draaischijf. Iets waar ze erg van geniet. Het is een tijdrovende maar bijzondere manier van werken. Alles is van invloed tijdens dit proces; haar aanwezigheid, de energie, haar handen die met de kleinste bewegingen een groot effect kunnen hebben. Dit alles zorgt er voor dat ieder product uniek en eigen is.

Ze werkt met steengoed en porselein. En onderzoekt de oneindige mogelijkheden die deze twee materialen aanbieden; de mogelijkheden van het materiaal, de vormen en de daaruit voortvloeiende effecten van het glazuur. Haar werk laat zich inspireren door de natuur, de stad, objecten of zelfs mooie gesprekken. Al deze indrukken vormen zich tot beelden in haar gedachten, wat zijn uiting vindt op de draaischijf.

Haar visie spreekt ons erg aan. Ze is geïnspireerd door ‘slow living’, bewust leven en de kleine dingen waarderen in het dagelijks leven. Ze streeft niet naar perfectie maar naar zuiverheid, naar de essentie van de klei en haarzelf. Een manier van leven waardoor wij steeds meer geraakt worden.

Het gevoel met de natuur inspireerde ons om bewegende beelden uit de natuur te gebruiken. Door middel van een beamer projecteerde we deze beelden. Hiervan maakten we foto’s en filmpjes. Geen gemakkelijke opgave bleek, maar oh zo inspirerend om te doen! Zeker iets waar we in de toekomst meer mee willen experimenteren.

Hopelijk genieten jullie net zo veel van de foto’s en filmpjes als wij. Voorlopig zal dit onze laatste Tafelmanieren zijn. We hebben nog het een en ander op de planning staan, maar dat zal niet meer maandelijks verschijnen. We gaan zeker door met fotograferen en stylen samen, aangezien dit onze grote passie is. Op het moment hebben we het beide druk, en de grote afstand tussen ons maakt het soms moeilijk om een geschikt moment te vinden om te kunnen fotograferen. Maar niet getreurd, we blijven actief achter de schermen en verschijnen over een tijdje weer met toffe serie foto’s!

Liefs,

Ellis & Michiel

 1. barbara (reply)

  6 oktober 2017 at 06:52

  De film versterkt de beleving van de handgemaakte producten op een prachtige manier! Mooi werk!

 2. Greta (reply)

  6 oktober 2017 at 14:03

  Weer een prachtige serie porselein en super mooie foto’s !!

  1. MJbosman (reply)

   9 oktober 2017 at 14:52

   Dank je wel, wat lief! Tot snel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *