TAFELMANIEREN #9 – met Imre Bergmann

De zevende editie van Tafelmanieren is een feit! Ellis en ik fotografeerden het werk van Imre Bergmann. Wat een prachtig keramiek! We hebben ons voor de foto’s laten inspireren door de rustige, natuurlijke uitstraling van haar werk. Een simpele, minimalistische setting, waarbij het keramiek in de hoofdrol staat. Aangevuld met items uit onze eigen verzameling.

Na een studie commerciële economie en een aantal jaren gewerkt te hebben in de marketingcommunicatie begon het bij Imre (creatief) te kriebelen. Na het volgen van een aantal creatieve cursussen begon ze aan een deeltijdstudie aan de Kunstacademie te Rotterdam. Tijdens deze studie was er veel ruimte om te experimenteren met verschillende disciplines. Haar eindexamenproject was het ‘Wereldservies’, een conceptueel servies. Haar eerste aanraking met keramiek was het maken van dit Wereldservies. Uiteindelijk is ze verslingerd geraakt aan werken met keramiek en heeft ze het nooit meer los kunnen laten!

Het werken met keramiek vind ik heel inspirerend. En erg bijzonder omdat je eigenlijk nooit bent uitgeleerd. Elk nieuw project leer je wel weer wat. Bijvoorbeeld over het porselein waar je mee werkt of de glazuren die je gebruikt. Het is één grote ontdekkingstocht waarbij je steeds weer nieuwe dingen wilt ontdekken. Als je werk dan uiteindelijk wordt zoals je het in gedachten had, geeft dat erg veel voldoening. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk als andere mensen je werk waarderen of er enthousiast op reageren.

 

Inspiratie kan overal vandaan komen en haalt Imre uit verschillende dingen. De wereld om haar heen, reizen die ze maakt, verschillende culturen, architectuur, lekker eten/mooie gerechten. Het kan soms in kleine dingen zitten, bijvoorbeeld een bijzondere vorm of kleur. Veel inspiratie haalt ze uit de natuur, vooral bijzondere bloemen of bladvormen wekken haar interesse.

Daarnaast houdt Imre van de minimalistische architectuur en het design van Japan en de Scandinavische landen. Zelf past ze ook een zeker minimalisme toe, dat terug te zien is in haar ontwerpen. Het gebruik van pure en natuurlijke materialen spreekt haar erg aan.

Ik houd van mooie, eenvoudige vormen en materialen. Een mooie vorm dat van keramiek of hout is gemaakt is al mooi in z’n eenvoud. Meer heb je dan ook niet nodig.

 

Wat leuke weetjes over Imre: Ze heeft een passie voor lekker eten! Als echte foodie houdt ze ervan om zelf ook te experimenteren in de keuken. Vooral de Aziatische keuken spreekt haar erg aan, omdat men daar puur kookt en ze de verse kruiden (bijvoorbeeld van de Thaise keuken) heerlijk vindt. Verder gaat ze graag de natuur in met haar man en hun twee honden. Lekker wandelen en uitwaaien op het strand of naar het bos.

Met dank aan Imre voor het lenen van haar servies, we hebben weer genoten van het fotograferen samen. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden? Wil je meer weten over Imre? Kijk dan even op haar website, of volg haar op hier op Instagram!

 

Liefs,

Ellis & Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *