TAFELMANIEREN #10 X IKEA

Sinds vorige maand ligt de nieuwe LYSKRAFT collectie in de winkels van IKEA. Een toffe samenwerking tussen IKEA en het Nederlandse ontwerpduo Scholten & Baijings. De collectie is geïnspireerd op de altijd populaire IKEA hacks. De klassiekers hebben een nieuwe look gekregen en er zijn accessoires om je oude IKEA meubilair in een nieuw jasje te steken.

Als IKEA Ambassadeur had ik de luxe om te mogen kiezen uit producten uit de verschillende nieuwe collecties van IKEA. Wat er voor mij uitsprong was de LYSKRAFT collectie en dan met name het servies. Als serviesliefhebber leek het me perfect voor een nieuwe editie van Tafelmanieren. De collectie bestaat tot nu toe uit glazen, borden en schaaltjes. De borden hebben een gezandstraalde onderkant. Praktisch gebruiksgoed om iets moois op de serveren of gewoon om van te eten.

We fotografeerden het servies in een minimalistische, sferische setting. Een setting met organische lijnen om het strakke karakter van het servies te benaderen. De drie onderdelen van het servies zijn hoekig van vorm en gemaakt van glas, dit zorgt voor een interessante lichtval.

“Toen IKEA bij ons kwam aanzetten met het idee voor de collectie, prikkelde dat meteen onze nieuwsgierigheid. Een nieuwe kijk geven op klassiekers die in zo veel woningen over de hele wereld een plaats hebben was voor ons een bijzonder inspirerend en uitdagend proces. We hebben allebei dolgraag aan dit project gewerkt.” – Carole Baijings

We hopen dat jullie net zo blij worden van de foto’s als wij. Het is iets totaal anders in vergelijking met wat we normaal doen. De bordjes gaan bij ons in ieder geval de kast in en zullen vast en zeker vaker op tafel verschijnen.
Wat vinden jullie van deze samenwerking van IKEA en Scholten & Baijings? Net zo enthousiast geworden als wij? Trek dan snel een sprintje naar de winkel en sla je slag!

Fijne zondag!

 

Liefs,

Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *