Thuis zijn – Britt Dorenbosch

Kunstuitleen Utrecht zit voorlopig nog even op een te gekke locatie in de binnenstad van Utrecht. Tijdens de feestelijke opening een paar weken geleden sprak ik Britt Dorenbosch. Zij was de hele dag aanwezig, druk aan het tekenen. Een van deze tekeningen kon je toen winnen. Helaas viel ik niet in de prijzen, maar gelukkig stond dit schilderij er nog toen ik vorige week een bezoekje bracht aan de Kunstuitleen. Ik was op slag verliefd toen ik ‘m zag tijdens de opening. Daarnaast mag ik namens Kunstuitleen Utrecht een te gekke GIVE AWAY doen, dus lees snel verder!

Voor Britt begon te studeren aan de Kunstacademie studeerde zij Sociologie. Vanwege haar interesse in hoe mensen leven, hoe culturen verschillen en waarom deze verschillende bestaan. Haar interesse in de omgeving waarin mensen leven zie je terug in haar werk. Ze kiest beelden uit haar directe omgeving en onderzoekt hierbij het concept van thuis zijn. De voorwerpen die ze kiest spelen een centrale rol in de schilderijen.

Haar werk blijft levendig door snel en krachtig te schilderen, met prachtige kleurencombinaties. Wat mij aanspreekt zijn de atypische stillevens, het vergroten en isoleren van voorwerpen plaatst het onderwerp op een voetstuk. Daarnaast ben ik weg van de sfeer en nostalgie die dit schilderij oproept. Het neemt me mee terug in de tijd. Bekende kleuren, bekende kleren. Normaal ga ik niet voor zulke gekleurde werken, maar omdat het zo’n verstild beeld is past het onverwacht perfect binnen mijn interieur. Tussen de rustige kleuren in huis komt het werk mooi uit. Nieuwsgierig geworden? In het Centraal Museum van Utrecht is nu de tentoonstelling Thuis te zien van Britt. Te bezoeken tot 26 november.

Ik sluit af met een te gekke GIVE AWAY! Namens kunstuitleen Utrecht mag ik een KunstKadoBon weggeven ter waarde van 50 euro aan een van jullie! Super tof! Maar, wat houdt dit in!? Je kunt er voor kiezen om een abonnement af te sluiten of iets aan te schaffen uit de kunstwinkel. Dus mocht je niet in Utrecht wonen, dan is deze prijs ook voor jou relevant. Heb je meteen een reden om het prachtige Utrecht te bezoeken. De bon is lang geldig, dus geen haast! Het enige dat je hoeft te doen is een berichtje achter te laten onder de foto waarin ik de GIVE AWAY bekend maak, en mij @michieljbosman en @kunstuitleenutrecht te volgen. De winnaar maak ik bekend op 22 november.

Er zijn twee verschillende abonnementen om uit te kiezen; lenen zonder sparen of lenen met sparen. Met 1 abonnement leen je 1 kunstwerk. Je betaalt een bedrag naar de waarde van het kunstwerk. Je kunt al vanaf een bedrag onder de 10 euro een schilderij huren, wat betekend dat je met de KunstKadoBon bijna een half jaar gratis kunst kunt huren!

Daarnaast heeft Kunstuitleen Utrecht een prachtig aanbod aan designartikelen in de kunstwinkel. Hier is onder andere het werk te koop van Lisanne van Zanten en Hester de Wolff. Ook de Flensted mobiel die ik een tijdje geleden postte op mijn feed is hier te koop. Evenals de Dooie Mus van Tjalle & Jasper. Hier kun je dus goed terecht voor de komende feestdagen.

Succes! En ga zeker even langs het Centraal Museum om de tentoonstelling Thuis van Britt te bewonderen.

Michiel

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *