Apenstreken! – Winactie Kay Bojesen bij Mister Design

Iets waar ik mee ben opgegroeid, het aapje van Kay Bojesen. Een van de bekendste houten speelgoed dieren! Het aapje heeft altijd gehangen bij mijn grootouders en hangt nu bij mijn ouders thuis, aan de lamp, net zoals bij hen. Ik weet nog goed dat ik jaren geleden met mijn oma naar een rommelmarkt liep bij hen in het dorp. De schatzoeker die ik toen al was vond een houten beer tussen wat oude spullen in een doos. ‘Hé oma, kijk, leuk voor bij het aapje!’ Ik wist het toen niet, maar het was een goede vondst! De beer heeft jaren later zijn plek gevonden bij ons thuis én is sinds kort niet meer alleen! De Monkey van Kay Bojesen houdt hem vanaf nu gezelschap. Iets waar ik super blij mee ben dus!

De Monkey van Kay Bojesen heb ik gekregen van MisterDesign. Als ambassadeur schrijf en fotografeer ik met regelmaat voor MisterDesign. Er komen leuke projecten aan, houd mijn Instagram en de website en nieuwsbrief van MisterDesign in de gaten voor het laatste nieuws!

MisterDesign geeft een van de iconische Monkeys weg. Lees verder om te ontdekken hoe jij kans maakt op zo’n aap! 

Over Kay Bojensen
Het verhaal achter het aapje is dat Bojesen waarschijnlijk gevraagd werd om een hoedenplank (het waren de jaren 50!) te ontwerpen voor een beurs die zich focuste op kindermeubilair. De lange armen van de aap moesten fungeren als een verlengstuk van de haken. De korte benen van de aap komen zo laag te hangen en kunnen dus gebruikt worden door kinderen. Handig voor je wanten of sjaal!

Het aapje werd door Bojesen ontworpen in 1951 en is sindsdien razend populair. Met zijn lange armen en aaibare uiterlijk blijft het een geliefd ontwerp bij jong en oud. De aap is gemaakt van Teak en Limba hout en herkenbaar aan de ronde vormen en de filosofie van Bojesen dat de lijnen moeten glimlachen. Je kan dan ook niet anders dan blij worden van dit leuke dier! Inmiddels is het ontwerp verkrijgbaar in verschillende soorten en formaten. Leuk feitje, er zijn zeven ‘levensgrote’ apen geproduceerd en zijn natuurlijk uiterst zeldzaam. 

Oorspronkelijk is Kay Bojesen afgestuurd als zilversmid en begon met het ontwerpen van houten speelgoeddieren vanaf de jaren ’30. In 1932 ontwierp hij de eerste houten Teckel voor zijn zoontje.  Inmiddels is er een grote familie speelgoeddieren te verkrijgen na het succes van de houten hond. 

De Winactie
In samenwerking met Kay Bojesen heeft Mister Design een exclusieve actie! Bestel je namelijk voor 15 mei een artikel van Kay Bojesen, dan maak je kans op het winnen van de Medium Monkey ter waarde van €435,-
Volgens Bojesen moet speelgoed het innerlijke kind in jezelf naar boven halen! Bezorg jezelf of een ander een glimlach en bestel een van de houten speelgoeddieren van Bojesen en maak kans op een van deze leuke Monkeys! Wat dacht je van de love birds? Perfect om samen van te genieten nu we allemaal thuiszitten.

Hebben jullie ook ontwerpen van Kay Bojesen in huis? En wat is je favoriet? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Zorg goed voor jezelf en elkaar in deze tijd.

Liefs, Michiel


Date & Time

april 16, 2020