Wishbone dreams!

Al maanden heb ik deze stoel op het oog. Eigenlijk al jaren, maar toen nooit gedacht ‘m ooit te kopen! Tot ik op een dag besloot dat als ik deze stoel écht zo mooi vond, ik er maar ouderwets voor moest gaan sparen. En zo gezegd, zo gedaan. Ik denk niet dat ik deze stoel hoef te introduceren onder jullie interieur liefhebbers, maar voor diegene die de naam niet kunnen onthouden. Dit is de Wishbone chair van Deense meubelontwerper Hans Wegner. En uitgebracht door meubelproducent Carl Hansen & Søn. Deze tijdloze klassieker is een pronkstuk in elk interieur!

Ik heb het op deze manier gedaan, omdat ik toch een beetje last kreeg van schuldgevoelens over mijn luxe problemen. Want nóg een stoel!? Ik vond het een beetje overdreven om ‘zomaar’ een stoel van een paar honderd euro te kopen. Herkenbaar?

Er bleef dus maar een optie over… En ik moet zeggen – dat sparen is verrassend leuk om te doen! Je hebt echt iets om naar uit te kijken, een doel om te bereiken. Dat voelt goed! Ik besloot het ouderwets aan te pakken en een envelopje te maken speciaal voor het geld dat ik steeds apart legde. Zoals sommige van jullie wellicht weten werk ik op een reguliere basisschool waar ik een meisje met Down begeleid. Na schooltijd pas ik ook wekelijks op. En dit beetje oppasgeld ging steeds in het envelopje! Hier en daar had ik soms wat geld over, en ook dit ging in de envelop! De weken verstreken en voor ik er erg in had, was ik al op de helft! Misschien ging ik het wel halen voor mijn verjaardag?

En YES! Dat is gelukt, komende zondag vier ik mijn verjaardag, kan ik fijn pronken met mijn nieuwste aanwinst! En dat envelopje? Dat gaat weer gebruikt worden voor de volgende missie! Misschien een mooie lamp? Of een mooi krukje? Wat zijn jullie droom items die je niet zomaar durft te kopen, maar wel voor zou willen sparen? Ben benieuwd.

Fijne avond & liefs,

 

Michiel!

 1. Linda de Jong (reply)

  24 januari 2018 at 19:38

  Prachtige stoel, en wat een fijne plaatjes weer. ik spaar ook regelmatig voor mooie items, en as we speak ben ik ook alweer druk bezig met sparen.
  Het voelt zo fijn om na een aantal maanden sparen eindelijk het item in je bezit te hebben!

  1. MJbosman (reply)

   4 februari 2018 at 10:21

   Dankjewel Linda! Heerlijk gevoel toch? En zo blijft elk item wat je aanschaft een blijvertje naar mijn mening! Waar spaar je nu voor? groetjes, Michiel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *